Mergi direct la conținut »
Cine e ofițerul care îi va da onorul președintelui Klaus Iohannis pe 1 Decembrie, la Alba Iulia. A fost în trei misiuni în Afganistan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine e ofițerul care îi va da onorul președintelui Klaus Iohannis pe 1 Decembrie, la Alba Iulia. A fost în trei misiuni în Afganistan

Cine e ofițerul care îi va da onorul președintelui Klaus Iohannis pe 1 Decembrie, la Alba Iulia. A fost în trei misiuni în Afganistan

Ofițerul care îi va da onorul președintelui Klaus Iohannis la festivitățile de la Alba Iulia din ziua de 1 Decembrie este un localnic, Nicolae Gabriel Oros, în vârstă de 47 de ani.

Comandantul gărzii care va da onorul președintelui Klaus Iohannis pe data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, va fi colonelul Nicolae – Gabriel Oros, care va fi și locțiitorul paradei sau ceremonialului militar cu trupe și mijloace tehnice, a anunțat ziarulunirea.ro.

Oros a urmat cursurile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din orașul natal, promoția 1989. În 1992 a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” – arma Infanterie, specialitatea Vânători de Munte.

A terminat Facultatea de Construcții Mașini (TCM) a Universității Tehnice Cluj-Napoca și are un masterat în management în administrație, instituții de credit și societăți comerciale la Facultatea de Științe Economice a Universității „Bogdan Vodă” Cluj-Napoca.

De-a lungul carierei militare a ocupat diverse funcții la Brigada 5 Vânători de Munte „Avram Iancu” Alba Iulia, devenind, din 2014, comandant al Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău.

Începând din 2016 a ocupat mai multe funcții în structura de comandă a comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca. În prezent, Oros este locțiitor al șefului de Stat Major pentru sprijin.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

A primit multe medalii și decorații

A participat la trei misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan. El a fost decorat cu mai multe ordine, medalii și embleme naționale și străine, cele mai importante fiind Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler; două Medalii NATO, Emblemele de Onoare ale Statului Major General, Forțelor Terestre și Logisticii și Emblemele de Merit „În Serviciul Armatei României”, cls. a II-a și „Acțiuni umanitare”, cls. a III-a.

Garda de onoare pe care o va comanda col. Nicolae Oros va fi formată din 18 infanteriști ai Batalionului 811 „Dragonii Transilvani” Dej, 18 geniști de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia și 18 artileriști de la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” Turda, plus 19 componenți ai Fanfarei Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Un ofițer albaiulian care are la activ 3 misiuni în Afganistan și 2 medalii NATO va da onorul președintelui Klaus Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018 la Centenarul Marii Uniri!

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să sosească la Alba Iulia, pe data de 1 decembrie 2018, pentru a participa în jurul orei 15.00 la inaugurarea Monumentului Unității Naționale și la depunerile de coroane la acesta, de Centenarul Marii Uniri.


Drapele de Centenar de 125.300 de lei. Primăria Sectorului 1 împarte asociațiilor de proprietari 1.400 de steaguri

Close
Închide
  Close