MENIU CAUTĂ

Cine e preotul Iulian Sauciuc, mort în accidentul grav din Botoşani

Distribuie

Preotul Iulian Sauciuc se afla sub influenţa alcoolului atunci când a intrat în plin, cu maşina, într-un cap de pod. Accidentul a avut loc  marţi, pe DJ 208H, în comuna Buda. Acesta, alături de alţi doi bărbaţi au ajuns la spital, dar, din păcate, părintele a murit după două zile.

Preotul Iulian Sauciuc slujea de la 1 decembrie 2004 la parohia din Buda. Preotul Iulian Sauciuc s-a născut pe data de 20 iulie 1983. El a absolvit la Şcoala Generală din Flămânzi primele opt clase, iau mai apoi a mers la Seminarul Teologic din Botoşani. Preotul a continuat studiile la Facultatea de Filozofie din Iaşi, iar după terminarea acesteia a urmat şi studiile Facultăţii de Teologie din Iaşi, potrivit budabotosani.mmb.ro. Iulian Sauciuc a devenit diacon pe 14 noiembrie 2014, iar pe 21 noiembrie acelaşi an era hirotonit preot.

Preotul Iulian Sauciuc s-a urcat la volanul maşinii sale, chiar dacă băuse. În maşină se mai aflau doi bărbaţi. La un moment dat, într-o curbă, preotul nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed, a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a izbit violent de un cap de pod, potrivit Observator.tv.

Citește și

Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică, acuzând imixtiunea „corectitudinii politice” în cercetarea științifică!

Citește mai multe despre Accident și preot pe Libertatea.

Comentarii