Mergi direct la conținut »
Cine e preotul Iulian Sauciuc, mort în accidentul grav din Botoşani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine e preotul Iulian Sauciuc, mort în accidentul grav din Botoşani

Cine e preotul Iulian Sauciuc, mort în accidentul grav din Botoşani

Preotul Iulian Sauciuc se afla sub influenţa alcoolului atunci când a intrat în plin, cu maşina, într-un cap de pod. Accidentul a avut loc  marţi, pe DJ 208H, în comuna Buda. Acesta, alături de alţi doi bărbaţi au ajuns la spital, dar, din păcate, părintele a murit după două zile.

Preotul Iulian Sauciuc slujea de la 1 decembrie 2004 la parohia din Buda. Preotul Iulian Sauciuc s-a născut pe data de 20 iulie 1983. El a absolvit la Şcoala Generală din Flămânzi primele opt clase, iau mai apoi a mers la Seminarul Teologic din Botoşani. Preotul a continuat studiile la Facultatea de Filozofie din Iaşi, iar după terminarea acesteia a urmat şi studiile Facultăţii de Teologie din Iaşi, potrivit budabotosani.mmb.ro. Iulian Sauciuc a devenit diacon pe 14 noiembrie 2014, iar pe 21 noiembrie acelaşi an era hirotonit preot.

Preotul Iulian Sauciuc s-a urcat la volanul maşinii sale, chiar dacă băuse. În maşină se mai aflau doi bărbaţi. La un moment dat, într-o curbă, preotul nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed, a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a izbit violent de un cap de pod, potrivit Observator.tv.

Citește și

Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică, acuzând imixtiunea „corectitudinii politice” în cercetarea științifică!

Close
Închide
  Close