MENIU CAUTĂ

Cine este Gabriel Duleanţu, minerul mort în subteran la Lupeni. Era căsătorit și avea un copil minor

Distribuie

Cine este Gabriel Duleanţu, minerul mort în subteran la Lupeni. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a murit, după ce tavanul unei galerii din Mina Lupeni s-a surpat. Minerul, care a lucrat jumătate din viață în subteran, era căsătorit și avea un copil de 14 ani.

Gabriel Duleanțu lucra de 21 de ani în subteran. Miercuri dimineață, minerul a fost grav rănit, după ce tavanul unei galerii din Mina Lupeni s-a prăbușit atât peste el, cât și peste un coleg. Din păcate, bărbatul a fost găsit fără suflare de salvatori care au fost nevoiți să declare decesul.

„Este prietenul meu. Gabriel Duleanţu avea 42 de ani, are un copil, minor, este căsătorit, era şef de schimb, era un om aşezat, cu familie. Avea vechime de 20-21 de ani. Am sperat să îl scoatem viu”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean.

Cine este Gabriel Duleanţu, minerul mort în subteran la Lupeni. Bărbatul avea 42 de ani, era căsătorit și avea un copil

Imagine cu Gabriel Duleanţu, alături de familie

Colegul lui Gabriel, Raul Bărbat, a ieșit pe picioarele lui din Mina Lupeni și primește acum investigații medicale.

Liderul de sindicat Darius Câmpean a menționat că surparea produsă miercuri a fost una izolată și a fost diferită de cea care a avut loc în octombrie 2017.

O anchetă a fost demarată în cazul accidentului de muncă.

„Este comisie de anchetă. A fost o surpare izolată, nu a fost similară celei din octombrie, anul trecut, când surparea a avut loc pe aproximativ 25-30 de metri în abataj, a fost una locală, în zona în care lucrau cei doi. Doar celălalt poate să spună ce s-a întâmplat”, a precizat, Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului.

Potrivit sursei citate, minerul a fost surprins de material, de cărbune.

„Au fost surprinşi de o surpare într-un abataj, la Mina Lupeni, doi mineri, şeful de schimb şi un ajutor. Din păcate, şeful de schimb în vârstă de 42 de ani, căsătorit, cu un copil minor în vârstă de 14 ani, cu o experienţă de 20 de ani în subteran, a fost surprins de material, de cărbune şi nu s-a mai putut constata decât decesul. Inspectoratul a început deja ancheta, mâine vor fi primele audieri” a precizat, pentru sursa citată, Adrian Bozdog, inspectorul şef al ITM Hunedoara.  

În octombrie 2017, doi mineri au murit la Lupeni, după ce o galerie a minei s-a surpat.

Accidentele se țin lanț în minele, în ultimele luni, în minele din România. Unul dintre cele mai  recente și dintre cele mai grave este cel care a avut loc, pe 30 octombrie, la Mina Uricani. Atunci, doi mineri au murit și alți doi au fost grav răniți. Mina Uricani, la fel ca alte exploatări miniere din Valea Jiului, urmează să fie închisă în scurt timp.

sursă foto: observator.tv


Citește și EXCLUSIV/ Cine sunt suspecții dublei crime din Capitală. Frații au fost trimiși la muncă de primarul din Gîrceni: „Să câștige cinstit, prin muncă, o bucată de pâine”


 

Citește mai multe despre Accident și miner pe Libertatea.

Comentarii