Mergi direct la conținut »
Cine este George Ivașcu, ministrul propus la Cultură: ”I-ar fi plăcut să se facă medic, mecanic de locomotivă sau poate pilot”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cine este George Ivașcu, ministrul propus la Cultură: ”I-ar fi plăcut să se facă medic, mecanic de locomotivă sau poate pilot”

Cine este George Ivașcu, ministrul propus la Cultură: ”I-ar fi plăcut să se facă medic, mecanic de locomotivă sau poate pilot”

Actorul George Ivașcu, manager al Teatrului Metropolis, a fost propus de PSD să preia ministerul Culturii, în locul lui Lucian Romașcanu, în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

De Valentina Postelnicu,

George Ivașcu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în anul 1993. Are peste 25 de ani de carieră, și a jucat pe scenele celor mai importante teatre din București și din țară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, București (TNB).

Este conf.univ.Dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

”I-ar fi placut sa se faca medic, mecanic de locomotiva sau poate pilot. A ales însa sa viseze, si a reusit. Actorul George Ivascu a realizat o performanta demna de invidiat. A cladit în Bucuresti primul teatru de dupa `89, se arată în descrierea de pe site-ul Teatrului Metropolis.

„Eu fac actorie pentru ca e cea mai frumoasa profesie. Îti da sansa de a ramâne un copil toata viata si de a te juca de-a hotii si vardistii, plus ca e o sansa imensa de a trai si alta existenta decât propria ta existenta. Actoria e coloana mea vertebrala. Asta ma tine în viata. Asta îmi place cel mai tare. E adevarat ca trebuie sa îi multumesc lui Dumnezeu ca la 40 de ani mi s-a dat aceasta frumoasa si interesanta povara de a construi un teatru. Cred ca orice actor, orice regizor, orice om de teatru îsi doreste aceasta sansa. Eu nu cred ca sunt un director, eu sunt un actor care are grija de un teatru”, spunea el, potrivit sursei citate.

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara
Recomandări

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

 

George Ivașcu, filmat în timp ce ia parte la ritualuri masonice

În urmă cu doi ani, jurnalistul și omul politic Robert Turcescu, de la Partidul Mișcarea Populară (PMP) publica, pe contul său de Facebook, înregistrări video apărute tot duminică pe un cont de youtube cu ritualuri masonice din Marea Lojă Națională a României (MLNR), singura structură masonică românească recunoscută oficial pe plan internațional. În ele apar numeroși actori români, printre care Florian Pittis, Ducu Darie sau… George Ivașcu, cel care are titlul de Mare Colector şi Ospitalier

Sursă foto: Inquam Photos

Close
Închide
  Close