Mergi direct la conținut »
Cine este Ionel Arsene, ”deputatul-șosetă”, reținut de DNA pentru că a luat mită. Și-a dobândit porecla în urma unui scandal sexual Galerie foto
10imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cine este Ionel Arsene, ”deputatul-șosetă”, reținut de DNA pentru că a luat mită. Și-a dobândit porecla în urma unui scandal sexual

Cine este Ionel Arsene, ”deputatul-șosetă”, care a fost reținut joi de DNA. Apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, el a fost prezent în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție, când Dragnea a fost audiat în dosarul TelDrum. Arsene a fost implicat, în trecut, într-un scandal sexual. În 2014, a apărut într-un filmuleț în care era cu o tânără, în pat, el fiind dezbrăcat dar cu șosetele în picioare. De atunci, s-a ales cu porecla Ionel Arsene, ”deputatul-șosetă”. Arsene a spus, atunci, că filmul este un trucaj, dar Parchetul a preluat cazul, după ce ar fi apărut informația că tânăra din imagini este minoră.

De Valentina Postelnicu,

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și președinte al PSD Neamț, reținut joi de procurorii DNA, pentru că a luat mită 100.000 de euro, este un apropiat al liderului PSD.

Fost deputat PSD și lider al PSD Neamț, Ionel Arsene a fost ales președinte al CJ Neamț în iulie 2016, prin votul consilierilor PSD, ALDE și PMP.

De-a lungul timpului, el l-a apărat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, și s-a implicat de partea președintelui PSD, în toate crizele din ultima perioadă. Recent, în urma scandalului de săptămâna trecută dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, Ionel Arsene s-a numărat printre cei care au solicitat convocarea rapidă a Comitetului Executiv al PSD.

”Responsabilitatea faţă de cetăţean este principala atribuţie a unei guvernări. În momentul în care declaraţiile celor desemnaţi să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea ţării, dar şi încrederea românilor în instituţiile statului, atunci suntem într-o situaţie anormală. Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât şi pentru PSD în faţa românilor iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toţii în faţa românilor şi să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putinţă, într-un Comitet Executiv Naţional pentru a clarifica situaţia guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar şi al PSD”, spunea Ionel Arsene, atunci.

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

El s-a aflat și în fața sediului DNA, când liderul PSD a fost chemat la audieri, în dosarul Tel Drum, împreună cu alți lideri din partid, precum Paul Stănescu și Codrin Ștefănescu.

 

Ionel Arsene și scandalul sexual în care a fost implicat: A negat veridicitatea filmulețului porno în care apărea, gol și cu șosetele în picioare

În 2014, când era deputat PSD, Ionel Arsene a fost implicat într-un scandal sexual. O televiziune locală a difuzat un filmuleț în care acesta ar fi apărut întrținând relații sexuale cu o tânără, despre care s-a spus, la momentul respectiv, că ar fi fost elevă.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Arsene a negat veridicitatea filmulețului: „Fără argumente reale și solide, unii dintre adversarii mei politici, din disperare, au ajuns să folosească trucaje video în încercarea de a-mi păta imaginea publică. Doresc să le transmit un mesaj foarte clar: nu mă voi lăsa intimidat de nimeni! Am încredere în ceea ce fac în slujba cetățenilor, ca reprezentant în Parlament al județului Neamț, și în deciziile mele în calitate de președinte al unei organizații de partid”.

După apariția imaginilor, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț s-a autosesizat și a înaintat cazul Parchetului General.

Ce avere are Ionel Arsene: Și-a împrumutat firmele la care acționar este și soția sa cu peste 670.000 de lei și 40.000 de euro

Ionel Arsene este președintele PSD Neamț din 2010 și a fost deputat în mandatul 2012-2016, până în iunie 2016, când a obținut un mandat de consilier județean, ulterioer fiind ales președinte al CJ Neamț.

Până să ajungă deputat, din 1994 până în 2012, Ionel Arsene a fost administratorul firmei Rokvcom Prestige SRL. Ionel Arsene are, potrivit declarației de avere din iulie 2017, un teren intravilan de 25.000 de metri, în comuna Vânători din județele Neamț, cumpărat ân 2005 și un alt teren de 350 de metri pătrați, în localitatea Săucești, județul Bacău, achiziționat în 2007, împreună cu soția sa, Gabriela Arsene.

Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
Recomandări
Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
 

Președintele CJ Neamț mai are un apartament de 84 mp, în Târgu Neamț, cumpărat în 1999, precvum și o casă de 66 de metri pătrați, în localitatea Săucești, pe care a achiziționat-o în 2007. Ionel Arsene mai are un autoturism Mercedes S500, din 2007. Arsene este acționar în firmele Rotercom-Prestige SRL și Consacre SRL.

El a mai scris în declarația de avere că a împrumutat cele două firme, la care acționar este și soția sa, în total cu peste 670.000 de lei și 40.000 de euro. Ionel Arsene are de restituit aproape 200.000 de euro, bani pe care i-a luat în 2007 de la două bănci, precum și 135.000 de lei și 40.000 de euro, pe care i-a împrumutat în 2016 de la o persoană fizică.

Din indemnizația de deputat, Ionel Arsene a încasat în 2016 60.876 de lei, iar din indemnizația de președinte al CJ Neamț, alți 30.149 de lei.

Ionel Arsene nu a trecut nici de jumătate din mandatul de consilier județean și a ajuns în atenția procurorilor DNA, pentru că ar fi luat o mită de 100.000 de euro, spunând că poate interveni la persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, care să constate nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Când a comis fapta pentru care este urmărit penal șui a fost reținut, Ionel Arsene era deputat și președinte al PSD Neamț.

”În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, potrivit procurorilor DNA. Ionel Arsene ar fi luat banii într-un restaurant din București, de la o persoană care acum este martod în dosarul său. Ionel Arsene a fost reținut joi și va fi dus vineri la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Samsarii imobiliari care au construit cartiere întregi ”pe persoană fizică” scapă de plata taxelor. Cum a fost posibil așa ceva și ce spune Ministerul Finanțelor

Close
Închide
  Close