Mergi direct la conținut »
Cine este Mihai Busuioc, noul şef al Curţii de Conturi

Mihai Busuioc este noul şef al Curţii de Conturi, luându-i locul lui Nicolae Văcăroiu. Busuioc a fost votat în această funcţie de plenul celor două Camere cu 275 de voturi ”pentru” și 95 ”împotrivă”.

Mihai Busuioc este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, fiind secretar general ajunct al Ministerului Dezvoltării, în perioada în care instituţia era condusă de actualul lider PSD. Busuioc a fost păstrat în guvernul tehnocrat la acest minister, de Vasile Dîncu. Anterior, el a condus Agenţia Naţională de Cadastru (ANCPI), de unde a fost demis de Victor Ponta în 2012.

În ianuarie, Busuioc a fost numit secretar general al Guvernului, de Sorin Grindeanu. A fost prima decizie luată de Grindeanu în calitate de premier.

Mihai Busuioc a intrat în atenţia publică în luna iunie a acestui an, în perioada tensiunilor dintre fostul premier Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea. La un pas să fie demis din fruntea Guvernului, Sorin Grindeanu l-a înlocuit pe Busuioc din funcţia de secretar general al Guvernului cu Victor Ponta. Busuioc a refuzat, iniţial, să contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care dispunea chiar eliberarea sa din funcție.

În absența semnăturii lui Busuioc, Monitorul Oficial nu avea cum să publice actul de eliberare din funcție. Așadar Grindeanu nu putea să trimită de unul singur un ordin spre publicarea în Monitorul Oficial. Astfel, atribuţiile lui Busuioc au fost delegate secretarului de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, care a semnat ordinul respectiv. După demiterea lui Sorin Grindeanu, prin moţiune de cenzură, Mihai Busuioc a revenit în funcţia de secretar general al Guvernului, condus de Mihai Tudose.

Din declaraţia de avere a lui Mihai Busuioc, reiese că noul şef al Curţii de Conturi deţine 10 conturi bancare unde sunt depozitaţi circa 167.000 euro, peste 650.000 lei şi 33.990 dolari. Deţine un apartament în Bucureşti şi, împreună cu soţia lui, Iulia Bucuios, 59% dintr-un teren intravilan în judeţul Ilfov.


Teritoriul INTERZIS din România. Nimeni nu are voie să viziteze acest loc, deși este de o frumusețe copleșitoare | VIDEO

Close
Închide
  Close