14 Sep. 2017 10:42 , de Valentina Postelnicu

Cine este Mihai Goțiu, senatorul lovit de sociologul Mirel Palada: A fost surprins dormind în Parlament și și-a donat salariul, ca pedeapsă

Distribuie

Cine este Mihai Goțiu, senatorul lovit de sociologul Mirel Palada. Parlamentul a fost surprins, în luna februarie, în timp ce ațipise în timpul şedinţei celor două camere reunite pentru discuţiile privind bugetul pe 2017. Ca penitență, acesta a anunțat că își donează salariul pe luna respectivă. Ulterior, a fost din nou filmat, în timp ce dormea în plen, dar de data aceasta a afirmat că este un flas, poza fiind făcută în timp ce clipea.

Mihai Goțiu a ajuns în Parlament, pe listele USR Cluj, iar înainte de alegeri a fost jurnalist. A lucrat la Ziarul Clujeanu, la Clujeanu și Viața Clujeanului, și a fost analist-comentator la Vox Publica.

Între 2011 și 2013 a fost peședinte al Asociației Profesioniștilor din Presa Cluj și este membru al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj.

Senatorul Mihai Goțiu a devenit celebru după ce a fost surprins dormind în timpul unei ședințe importante a Parlamerntului, în care se dezbătea bugetul de stat pe 2017. Acesta s-a justificat, afirmând că a fost foarte obosit, după dezbaterile prelungite pe buget, iar toată procedura de vot era una la fel de obositoare astfel că a ațipit.

„Atât în semn de mulţumire pentru sprijin, cât şi de penitenţă, am decis să mă auto-sancţionez cu indemnizaţia pe o săptămână. O parte din această sumă o voi dona pentru susţinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, în ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a găsit fonduri în legea bugetului”, a anunțat după incident Mihai Goţiu.

Ulterior, acesta a recidivat. A fost din nou susprins dormind în plen. De data aceasta, senatorul a afirmat că poza i-a fost făcută în timp ce clipea și a argumentat că era în pauză. ”Nu dorm. Poza e un png, adică un print screen în momentul în care clipesc”, a spus senatorul. ”Nu mai poate să clipească omul în Parlament că devine știre? Ori trebuie să stăm trepți 10 ore pe zi?, a mai comentat el atunci.

Loading...
Comentarii