14 Sep. 2017 11:05 , de Valentina Postelnicu

Cine este Mirel Palada: Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, celebru pentru afirmațiile ”pufoșilor” și ” purceluși anti-guvernamentali”

Distribuie

Mirel Palada, sociologul care l-a lovit pe senatorul Mihai Goțiu într-o pauză a unei emisiuni TV, a fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta și membru în partidul lui Sebastian Ghiță. El i-a succedat la Palatul Victoria lui Andrei Zaharescu ex-sotul Andreei Berecleanu, care a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Palada este cunoscut pentru mai multe mesaje controversate, precum: ”Marş la vot, pufoşilor!”, dar și pentru apelativul ”porcușori anti-guvernamentali”, adresat jurnaliștilor.

Mirel Palada era la acel moment director al Departamentului pentru strategii guvernamentale. Este fondatorul si Directorul General al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), ce oferă servicii de cercetare si consultanta în media si politica (sondaje pe intelesul tuturor). După ce a plecat de la Guvern, s-a înscris în Partidul Romînia Unită, condusă de fostul deputat Sebastian Ghiță.

În 2009 a absolvit Colegiul National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare «Carol I», Bucuresti și este licențiat în sociologie.
În 2014, la alegerile prezidențiale, Mirel Palada a transmis un mesaj dur, după alegerile în urma cărora Victor Ponta  a pierdut președinția.
”Ura, dezbinare, încrincenare, paroxism. Care, iată, nu se termina nici dupa alegeri. Sper din tot sufletul sa invatati si voi, distinsi pufosi anti-guvernamentali, ceva din victoria asta, cum si noi invatam din aceasta infringere. Sint curios Hotnews, Lucian Mandruta, Mediafax, Digi 24, B1 TV si celelalte publicatii obiective, deci independente, ce spin profesionist vor da si de data asta in asa fel incit sa ma scoata un nemernic si din aceasta postare”, a scris el pe Facebook.
Atacurile acestuia i-au vizat și pe alegătorii din diaspora dar și pe unii lideri internaționali, precum Angela Merkel.
”Nici n-a cântat cocoşul de trei ori şi încep distinşii să-şi dea arama pe faţă. Evident că trebuie dreptate, dar nu pentru căţei. Evident că au dat cu un PSD-ist de pământ, să-i ridice imunitatea, pentru că, nu-i aşa, e comunist şi corupt şi nemernic. La fel de evident că l-au luat în braţe pe un PNL-ist de-al lor, nu i-au ridicat imunitatea, au făcut scut în faţa sa. Pentru că, nu-i aşa, e bun şi drept şi probabil frate de sânge cu Macovei şi Blaga. Evident că nu e bine ca toată puterea să fie la PSD, pentru că, nu-i aşa?, va fi dictatură şi apocalipsă şi vor suferi pufoşii din diaspora de suferinţă”, a scris Palada.
Nici Angela Merkel nu a fost scutită de atacurile sociologului.  ”Dar evident că e foarte bine să fie toată puterea la PNL, care de fapt e un PDL vopsit, să nu se prindă fraierii. Pentru că, nu-i aşa?, va fi bine şi soarele va lumina pe cer şi păsările vor cânta în germană şi Angela Merkel va trimite un tir cu flori şi un alt tir cu cătuşe, să se serbeze victoria eliberării României de sub jugul asupritor. Doamne, ce fraieri e oamenii, Doamne. Adică pufoşi. Şi nici măcar n-au trecut trei zile”, şi-a încheiat Palada atacurile de pe Facebook.

Palada, despre jurnaliști: Si uite așa mai frigem niste purceluși anti-guvernamentali la protap și le dăm block și mai bem o bere…

Nu a fost primul derapaj grav al consilierului guvernamental. Palada a fost destituit din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului după ce i-a numit pe jurnalişti “bezmetici” şi purceluşi antiguvernamentali.

“Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati”, scria Palada pe Facebook.

Citește și: VIDEO | Imagini cu momentul în care Mihai Goţiu a fost lovit cu pumnul de Mirel Palada într-o pauză publicitară

Loading...
Comentarii