MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

BIOGRAFIE. Cine este Natalia Intotero, noul ministru pentru românii de pretutindeni: În 2009 afirma că Suedia are președinte și nu rege

Distribuie

Natalia-Elena Intotero, noul ministru propus la Relația cu românii de Pretutindeni, este deputat PSD, preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Hunedoara. De profesie este profesoară. În perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din Guvernul României. S-a remarcat printr-un interviu în care spunea că Suedia are președinte, în loc de rege. 

S-a născut pe , în localitatea Brad, România, și a fost deputat în Parlamentul României în legislația 2012-2016 din partea USL Hunedoara și în legislația 2016-2020.

A lucrat anterior în cadrul MAE. S-a remarcat în 2009 cu un interviu în care afirma că Suedia are președinte și nu rege așa cum este în realitate

Natalia- Elena Intotero şi-a început activitatea politică în cadrul Partidului Social Democrat (PSD) şi a îndeplinit funcţia de preşedinte al TSD Hunedoara.

A fost consilier local în municipiul Brad, iar apoi consilier judeţean în perioada iunie 2004-martie 2009, când a devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pe probleme de relaţii interinstituţionale. A ocupat acest post până în octombrie 2009.

A fost aleasă deputat în anul 2012 în Colegiul uninominal Orăştie-Simeria-Geoagiu.

Intotero este absolventă a Facultății de Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză, în anul 2006. În anul 2007 a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii ‘Spiru Haret’ din Bucureşti. De asemenea, este absolventă a cursului postuniversitar organizat de Institutul Diplomatic Român şi a Colegiului Naţional de Apărare.

Conform declaraţiei de avere depuse la Camera Deputaţilor, Natalia – Elena Intotero deţine împreună cu soţul său cinci terenuri intravilan în municipiul Brad, în suprafaţă totală de 9.406 mp și un teren agricol de 14.000 mp în satul Crişan, judeţul Hunedoara, dar și o casă de locuit în suprafaţă de 100 mp în Brad şi a unor spaţii comerciale şi de producţie în suprafaţă totală de 931 mp, în acelaşi municipiu.

Mai are patru maşini, deţinute împreună cu soţul său, dar şi un credit în sumă de 22.000 de lei.

Este căsătorită cu un om de afaceri italian.

Într-un interviu din 2009, pentru Ziua, Natalia Intotero declara: ”Soţul meu este de lângă Roma. El m-a susţinut şi mi-a dat idei despre ceea ce aş putea face în politică, poate reuşesc şi eu să contribui şi să schimbăm ceva în ţara asta prin forţele care le am. Pe partea asta de relaţii externe am început să descopăr un interes în momentul în care mergeam în străinătate cu el şi mă deranja mult când vedeam români care suferă.”

Sursă foto: Inquam Photos

Citește și: VIDEO/A fost făcut public protocolul secret al vizitei lui Nixon în România! Ce a fost obligat să facă Ceauşescu

Citește mai multe despre natalia intotero pe Libertatea.

Comentarii