Mergi direct la conținut »
Platforma 100 acuză PSD şi ALDE de înşelătorie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cioloș, la doi ani de la tragedia din Colectiv: Cred că e cazul să ne încumetăm, împreună, să ne facem viața și guvernarea așa cum am tot cerut altora

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Luni, 30 octombrie 2017, 20:01

Cioloș, la doi ani de la tragedia din Colectiv. Fostul premier a scris, într-o postare pe Facebook, că poate ”e cazul să ne încumetăm, împreună, să ne facem viața și guvernarea așa cum am tot cerut altora să ne-o facă și să nu mai așteptăm ca alții să aducă schimbarea”.

Ad placeholder

”Au trecut doi ani de la tragedia #Colectiv. Nu am cum să uit contextul în care un guvern independent politic a fost instalat atunci. “Corupția ucide!” au strigat oamenii în stradă, pentru că așa arăta rezumatul unor decenii de furt nesancționat, cu rezultate grave. Corupție care a fost tolerată și întreținută chiar de cei care ar fi trebuit să promoveze morala în fruntea statului. În multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea corupției încercând să ne facă să acceptăm ideea că derapajele sunt normale și că furtul de la stat nu e furt. Cei aflați în stradă în toamna lui 2015 și probabil mulți alții – poate nu suficienți încă?- s-au așteptat ca anul de guvernare independentă să fie folosit pentru a înțelege lecțiile învățate, pentru clarificări interne în partide, pentru o resetare a clasei politice și a modului de a face politică. Asta am crezut și eu”, a scris Cioloș.

El amintește că, în aceste condiții, a acceptat să conduă un guvern independent pe durata acelui an al alegerilor.

”Cu speranța că, în timpul acelei guvernări, politicienii vor schimba criteriile de selecție, conduita, raportarea la cetățeni și la banul public. Însă nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care în octombrie 2015 au băgat capul în pământ, încearcă azi să ne convingă că e o iluzie să speri că România poate fi guvernată altfel. Poate că, pur și simplu, nu mai trebuie să așteptăm ca alții să aducă schimbarea. Pentru alegerile viitoare cred că e cazul să ne încumetăm, IMPREUNĂ, să ne facem viața și guvernarea așa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă”, a mai scris fostul premier.

Doi ani de la Colectiv. Impactul psihologic al dezastrului a fost analizat de specialistul Libertatea.

Psihologul Cezar Laurențiu Cioc a vorbit despre cum dezastrul petrecut la Colectiv în seara de 30 octombrie 2015 a provocat schimbări sociale și politice, a produs traume, a scos la suprafață problemele din sistemul medical românesc, a demascat nesiguranța multor locuri în care tinerii se distrează, a ridicat întrebări asupra modului în care sunt acordate autorizații de construcție și a scos la iveală corupția din acest siste

„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
PARTENERI - GSP.RO
„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close