Mergi direct la conținut »
Cioloș, reacție la zvonurile privind o posibilă Ordonanță de grațiere:  ”Va fi, probabil, ultimul act al coaliţiei de guvernare”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cioloș, reacție la zvonurile privind o posibilă Ordonanță de grațiere: ”Va fi, probabil, ultimul act al coaliţiei de guvernare”

Cioloș, reacție la zvonurile privind o posibilă Ordonanță de amnistie și grațiere:  ”Va fi, probabil, ultimul act al coaliţiei de guvernare”, a scris fostul premier, pe Facebook, după ce în spațiul public a apărut informația că Guvernul Viorica Dăncilă s-ar pregăti să dea, săptămâna viitoare, o ordonanță privind amnistia și grațierea, la dorința liderului PSD Liviu Dragnea.

De Valentina Postelnicu,

„Observ că preocuparea principală a celor care guvernează de aproape doi ani este cum să scape de dosarele penale mai repede, în loc să se îngrijească, aşa cum au promis, de bunăstarea populaţiei, economie, infrastructură rutieră, spitale sau educaţie. Ar fi bine ca domnul Dragnea şi doamna Dăncilă să se gândească serios la toate consecinţele care ar putea să urmeze după introducerea în guvern a unei ordonanţe de urgenţă care să albească dosarele penale şi sentinţele politicienilor”, a scris Cioloş, pe Facebook.

El a mai spus că după ultima încercare de acest fel au fost proteste cu sute de mii de cetăţeni în stradă şi o tensiune socială imensă.

„Forţarea unei ordonanţe de amnistie şi graţiere va fi, probabil, ultimul act al unei coaliţii care nu doar că şi-a ratat programul de guvernare, dar a guvernat haotic şi în niciun caz pentru cei pe care i-a ademenit la vot cu promisiuni deşarte. Ori, nu pentru acest lucru au fost votaţi, ci pentru că oamenii le-au dat credit aşteptând un trai mai bun”, a mai afirmat Cioloş.â

Președintele PSD Liviu Dragnea ar forța din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, au declarat surse din PSD citate de G4Media.ro. Există însă opoziție chiar din partea premierului Viorica Dăncilă, care amenință că va demisiona, mai spun sursele.

Guvernul poate adopta OUG doar până joi, 19 iulie, cât durează sesiunea extraordinară a Parlamentului. Dacă o astfel de ordonanță este adoptată în afara sesiunii, este nevoie de convocarea în termen de 5 zile a Parlamentului, pentru ca OUG să poată intra în vigoare. G4Media.ro relatează că parlamentarilor PSD li s-a cerut să rămână conectați la telefonul mobil pe perioada vacanței, în eventualitatea convocării unei noi sesiuni extraordinare.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici anunța recent că Guvernul are în lucru o amnistie fiscală.

Ministrul Finanțelor Publice a precizat că acest subiect va fi analizat în cadrul ministerului și al Guvernului, pentru a se vedea dacă o astfel de măsură poate fi aplicată și care vor fi efectele. El a precizat că amnistia nu are prag, iar persoanele vizate de această măsură ”pot să scape de penalităţi şi jumătate din dobânzi cum a fost în 2015”.

Close
Închide
  Close