MENIU CAUTĂ
, de Rodica Dirzu

Ciorbă cu ciolan de porc. Gătește cu noi rețete delicioase!/VIDEO

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, ciorbă cu ciolan de porc.

 

 Ciorbă cu ciolan de porc

Ingrediente: 700 g ciolan de porc, 1 păstârnac, o ceapă, ¼ praz, 1 morcov, o țelină mică, suc de roșii, un ardei roșu, o mână de orez, borș, pătrunjel, leuștean
Preparare: ciolanul se spală bine și se pune la fiert cu puțină sare. Când e fiert, cam după o oră, se scoate și se strecoară zeama de două ori. După ce s-a mai răcit puțin, se taie în bucățele. Se pune din nou zeama pe foc și se adaugă legumele tocate și ciolanul bucăți. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, apoi se adaugă orezul, amestecând cu o lingură de lemn ca să nu se prindă de fundul oalei. După 5 minute se pune sucul de roșii, care se lasă să dea în câteva clocote. Se acrește cu borș, după gust. La final se pune pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt. Se stinge focul și se lasă câteva minute acoperit cu un capac ca să se îmbine aromele.

Citește și rețeta pentru ciorbă ardelenească de porc!

Citește mai multe despre ciorba și ciorbă de porc pe Libertatea.

Comentarii