MENIU CAUTĂ

VIDEO / Ciorbă de cartofi cu doar 8 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor? Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Azi, ciorbă de cartofi cu doar 8 lei.

Costuri aproximative ingrediente: cartofi-  2 lei, ceapă – 0,50 lei, morcov – 0,50 lei, rădăcină pătrunjel – 0,50 lei, sare, piper- 0,50 lei, ulei – 1 leu, ardei: 1 leu, verdeață: 1 leu, borș: 1 leu. Total: 8 lei

Ciorbă de cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 ardei graşi, 2 cepe, 2 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 3 linguri ulei, verdeaţă (leuştean şi pătrunjel), sare, piper, 500 ml borş.

Preparare: se pune pe foc oala cu 3-4 litri de apă. Până când fierbe apa se curăţă şi se spală morcovii, ceapa, ardeii, rădăcinile de pătrunjel şi se taie cubuleţe. Se pun în apă când începe să clocotească. Se curăţă şi se taie în bucăţi sau cuburi mai mari cartofii, care se adaugă în oală când legumele sunt fierte pe jumătate. Se mai fierbe 15-20 de minute, apoi se toarnă borşul şi uleiul, se adaugă verdeaţa tocată şi se mai dau câteva clocote. La final se sărează şi piperează şi se ia de pe foc.

Citește și: Cartofi cu ciuperci la doar 9 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Citește mai multe despre ciorbă de cartofi pe Libertatea.

Comentarii