MENIU CAUTĂ

Circuit de raliu la Snagov

Distribuie

Locuitorii comunei Snagov au fost chemati ieri la referendum, sa voteze daca vor sau nu un circuit auto ultramodern in comuna lor. In jurul pistei de Grand Prix care ar urma sa fie construita pe locul unui islaz se vor afla un hotel de 4 stele,  galerii comerciale de lux si, nu in ultimul rand, un showroom auto unde masinile sa fie testate.


Galerii comerciale de 100.000 de metri patrati


Satenilor din Snagov se pare ca le-a pus Dumnezeu mana pe cap. Asta pentru ca investitorii doresc sa transforme 56 de hectare de islaz parasit din comuna lor intr-un circuit de Grand Prix, cu showroom, hotel de patru stele si galerii comerciale de 100.000 mp. Proiectul inseamna, pe de alta parte, peste 3.000 de noi locuri de munca si peste un milion de euro care sa intre anual la bugetul local. ‘Cum noua autostrada Bucuresti-Brasov va trece pe aici, turistilor le va fi foarte usor sa ajunga la circuit, la fel si celor care vor veni cu avionul’, explica George Prelea, presedintele South Pacific Group, motivul pentru care a ales aceasta comuna pentru proiect.


„Or sa-mi surzeasca gainile”

Ieri, subiectul circuitului auto a iscat discutii aprinse pe la porti. Desi majoritatea satenilor s-au aratat incantati de ‘minunatia’ care o sa se faca pe islaz, exista si pesimisti. ‘O sa-mi surzeasca gainile de la motoarele lor, mamaie, cine stie ce alergaturi or sa traga strainii astia pe aici’, spune Dumitra Dumitru (67 de ani), o locuitoare din satul Snagov.


Investitie de 300 de milioane de euro

Potrivit lui George Prelea (foto), o serie de firme auto mari s-au aratat interesate sa isi expuna masinile la showroom-ul ce ar urma sa se ridice in cadrul complexului de la Snagov. Mai mult, acestea vor aduce piloti de curse care sa testeze masinile pe pista. ‘Se vor tine aici si cursuri pentru formarea pilotilor de curse’, explica Prelea. Investitia in complexul auto de la Snagov va ajunge la 300 de milioane de euro. Aseara, primele numaratori aratau ca referendumul a trecut, ceea ce inseamna ca peste 18 luni lucrarile vor fi finalizate.


Razvan Teodorescu

Comentarii