Mergi direct la conținut »
Foarte multe probleme, un profit extrem de mic și un incendiu care a ucis 11 animale. Circul Globus funcționează după legea junglei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Foarte multe probleme, un profit extrem de mic și un incendiu care a ucis 11 animale. Circul Globus funcționează după legea junglei

Legislația în multe țări europene, 14 mai exact, dar și în 31 de state din America, interzice folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ.

De Maria Apostol, Marian Păvălașc,

În România se discută momentan această posibilitate, însă mai sunt și cei care se încăpățânează să păstreze aceste reguli, fără să se investească în condițiile de îngrijire a animalelor. Inclusiv menajeria a fost pierdută prin retrocedare.

Incendiul a provocat, de altfel, o adevărată revoltă în rândul iubitorilor de animale. Aceștia au creat o petiție pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice la circuri a fost semnată de peste 20.000 de persoane.

”Copiii de la țară nu au altă modalitate de a vedea animale sălbatice”

Citat din deputatul Stelian Dolha, cel care s-a opus, în 2015,  modificării legii care interzice folosirea animalelor. Între timp, circul de stat de la București merge mai departe cu foarte multe probleme și cu un profit extrem de mic.

Estimările veniturilor pentru perioada 2017-2019 sunt de 36.900 de lei! O sumă infimă, comparând cu bugetul alocat de Primăria Capitalei, de exemplu, în 2016, pentru Globus, respectiv 24 de milioane de lei.

Incendiu la azilul animalelor de la Circul Globus

11 animale, patru pisici, trei câini, doi porci vietnamezi și doi tigri, au murit înecate cu fum în timpul unui incendiu izbucnit ieri dimineață la un hambar al Circului Globus. Cauza care a dus la apariția flăcărilor pare a fi o instalație electrică.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
Recomandări
EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
 

Deși pompierii au ajuns în doar zece minute de la anunțarea incendiului, undeva în jurul orei 5.00 ieri dimineața, și au dat drumul animalelor Circului Globus din cuștile înconjurate de flăcări, cei doi tigri care au murit au fost prea speriați pentru a mai ieși. Înainte de a se încerca salvarea animalelor, medicii veterinari le-au tranchilizat pe cele care nu au vrut să iasă din cuști.

La fel s-a întâmplat și cu cei doi tigri, doar că pentru ei a fost prea târziu. Potrivit pompierilor, aceștia inhalaseră mult fum. Cauza incendiului izbucnit în țarcul situat pe Șoseaua Petricani, destinat animalelor Circului Globus, a fost, se pare,  o instalație electrică necorespunzătoare.

De aici, au luat foc cuștile improvizate unde erau ținute peste 20 de animale ale circului. Animalele care se aflau acolo în spațiul care a luat foc erau retrase din activitate și nu mai activau în spectacolele Circului Globus, a declarat Cornelia Popescu, purtătorul de cuvânt al unității de spectacole.

O mare parte dintre animalele ținute în spațiul de pe Șoseaua Petricani au scăpat pentru că au fugit în spațiile de refugiu, din afara țarcurilor. Este vorba de: șapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari și mai multe capre. Animalele au fost mutate în spațiul din Petricani, după ce Circul Globus a pierdut mai multe terenuri revendicate de lângă sediul instituției.

Close
Închide
  Close