MENIU CAUTĂ

Palatul Cantacuzino, casa lui Nicolae Iorga și biblioteca Ambasadei Americane, câteva dintre clădirile monument istoric scoase la vânzare în București. Iată cât costă

Distribuie

Numeroase clădiri monument istoric au fost scoase la vânzare în București în ultima perioadă. Unele dintre aceste bijuterii arhitecturale și-au recăpătat farmecul de altă dată, dar altele au mare nevoie de lucrări de renovare pentru a nu fi pierdute definitiv.

Printre cele mai interesante clădiri monument istoric de vânzare în Capitală se numără Palatul Cantacuzino din Victoriei, vila care a concurat cu fostul Palat Regal și a câștigat premiul Ordinului Arhitecților, case în care au locuit Nicolae Iorga sau apropiați ai lui Carol I și clădirea care a găzduit Biblioteca Americană.

  • Fosta Bibliotecă Americană – 3,5 milioane de euro

Această clădire de patrimoniu a găzduit Biblioteca Americană, brațul cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conform anunțului de vânzare publicat pe Imobiliare.ro.

Vezi aici imagini din interiorul fostei Biblioteci Americane

Imobilul este compus din două corpuri, construite în 1880, respectiv 1901, ambele renovate în 1998.

Fosta Bibliotecă Americană din București

Casa cuprinde 28 de camere și este amplasată pe un teren de 1.200 de mp din zona Piața Universității.

  • Palatul Cantacuzino din Victoriei – 3,5 milioane de euro

Clădirea monument istoric a fost construită la finele secolului XIX de familia Chrissoveloni, renumiți bancheri ai vremii, iar la începutul secolului XX aceasta a fost vândută familiei Cantacuzino.

Galerie foto – mai multe imagini cu Palatul Cantacuzino

Palatul Cantacuzino din Victoriei

Palatul, amplasat pe un teren de 2.220 de mp, se află pe strada General Constantin Budișteanu, aproape de Calea Victoriei, și dispune de un proiect de restaurare.

Lista caselor monument istoric scoase la vânzare în București

  • Vilă câștigătoare a premiului Ordinului Arhitecților – 2,2 milioane de euro

Construită în 1889 și renovată în 2012, clădirea a primit premiul Ordinului Arhitecților pentru renovare de monumente istorice, după ce a concurat cu fostul Palat Regal (actualul Muzeu de Artă) și cu Banca Națională a României.

Vilă monument istoric din București

Mai multe imagini aici

Vila situată în zona Victoriei se vinde dotată cu centrală proprie și cu bucătăria mobilată și utilată.

  • Vilă monument istoric care a aparținut Mariei Zweifel – 2,1 milioane de euro

Maria Zweifel a ajuns în România împreună cu anturajul lui Carol I, iar soțul său era cunoscut pentru mașinile sale de lux alături de care concura în curse cu Prințul Știrbei.

Cladire de patrimoniu din București

Casa acestora a fost, conform anunțului de vânzare publicat pe Imobiliare.ro, prima dotată cu încălzire centrală și apă caldă permanentă.

Mai multe imagini din interiorul vilei monument istoric

Vila, construită în 1910 și renovată recent, cuprinde 20 de camere, are o mansardă de 300 de mp tip open space și are o curte de 800 de mp.

  • Casa lui Nicolae Iorga – 165.000 de euro

Această clădire monument istoric, clasa B, se află pe Calea Buzești, în apropiere de Piața Victoriei și a fost o perioadă de timp reședința lui Nicolae Iorga.

Vezi aici cum arăta casa lui Nicolae Iorga

Imobilul este dispus pe trei nivele, respectiv demisol înalt, parter și etaj, a fost construit în 1900 și necesită un proiect de reamenajare.

Citește mai multe despre casa și monument istoric pe Libertatea.

Comentarii