MENIU CAUTĂ
31 Mai. 2017 23:30

Clafoutis cu cireșe. Gătește cu noi rețete delicioase!

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, clafoutis cu cireșe. Gătește cu noi rețete delicioase!

 

Clafoutis cu cireșe

Ingrediente: 600 g cireșe, 4 ouă mari, 100 g zahăr, 125 g făină, 250 ml lapte, un vârf linguriță de sare, un plic zahăr vanilat, 50 g unt + pentru uns tava; decor: zahăr pudră

Preparare: se spală cireșele și se pun cu tot cu sâmburi (sau fără) într-o tavă unsă cu puțin unt și cu hârtie de copt. Într-un bol se pun ingredientele uscate (făina, zahărul, sarea, zahărul vanilat și se amestecă cu un tel. Apoi se pun ingredientele umede: laptele (la temperatura camerei), untul topit și rece și ouăle. Se amestecă cu un tel până se obține un aluat ca de clătite, care se toarnă peste cireșe. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de gade pentru 35 de minute. E bine să fie o tavă mai înaltă. Prăjitura va crește la cuptor, dar când se va răci se va micșora. Se pudrează cu zahăr.

 

 

 

Comentarii