MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

Clanul Gruia din Capitală, luat la puricat de DIICOT; Sunt vizați membrii ai clanului pentru falsificare de monedă, trafic de influență și trafic de droguri și proxenetism

Distribuie

Procurorii DIICOT de la structura centrală au făcut, miercuri, 34 de perchezitii domiciliare în București, Ilfov şi Prahova, într-un dosar care vizează membri ai clanului „Gruia” din Capitală. Sunt suspectați că au introdus sute de euro falsificate în Bulgaria, în circulație pe piața românească.

Acuzațiile din dosar sunt de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, deţinere de droguri de risc și de mare risc, falsificare de monede străine și punerea în circulaţie de valori falsificate, proxenetism, trafic de influență și cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Procurorii spun că există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna  august 2017, un număr de cinci suspecţi, membri ai clanului de notoritate „Gruia”,  au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi suspecţi.

Scopul acestora era acela de punere în circulație de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.

În această perioadă, arată anchetatorii de la crimă organizată, membrii grupului infracțional au cumpărat și introdus în Româniea aproape cinci sute de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului București, au traficat şi cumpărat influență şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de peste 40 de persoane.

Citește și Marian Godină a ”desființat” un coleg de la Rutieră după scandalul plăcuțelor: ”Românii nu mai plătesc taxe pentru slugi”

Citește mai multe despre cercetari, dosar și perchezitii pe Libertatea.

Comentarii