Mergi direct la conținut »
Clienții Piraeus Bank România, la adăpost, după vânzarea băncii
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Clienții Piraeus Bank România, la adăpost, după vânzarea băncii

Clienții Piraeus Bank România, la adăpost, după vânzarea băncii

Piraeus Bank, cea mai mare bancă grecească, are în plan să vândă toate activele din regiunea noastră, până în 2020, aici fiind incluse și cele din România. Măsura este menită să reducă nivelul împrumuturilor neperformante.

De Paul Barbu,

Anunțul a fost făcut de de noul director general al Piraeus Bank, Christos Megalou, transmite Reuters. Știrea că se va vinde banca din România i-a pus în gardă pe clienții băncii, astfel că jucătorul din România a ținut să clarifice lucrurile.

„În măsura în care va exista un context favorabil şi interes din partea  unor  investitori strategici, iar Piraeus Bank România va fi preluată până în 2020, tranzacţia va fi benefică pentru toate părţile implicate, inclusiv pentru clienţii băncii. Când un investitor decide să preia o companie, el are în vedere conservarea şi mai apoi extinderea portofoliului de clienţi. Prin urmare, clienţii Piraeus Bank România îşi vor continua relaţia contractuală în condiţii normale”, au declarat pentru Libertatea reprezentanții Piraeus Bank România.

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, este prezentă pe piața din România de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienți, prin intermediul a 100 de sucursale.

Creditorul plănuiește să își restrângă activitățile prin vânzarea subsidiarelor deținute integral în Bulgaria, România, Serbia, Albania și Ucraina, în cadrul planului numit ”Agenda 2020” de reducere a expunerilor străine.

Close
Închide
  Close