Mergi direct la conținut »
RADET a dat drumul la căldură în București. Gabriela Firea vrea să schimbe legislația
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > RADET a dat drumul la căldură în București. Gabriela Firea vrea să schimbe legislația

RADET a dat drumul la căldură în București. Gabriela Firea vrea să schimbe legislația

RADET a repornit căldura în București, marți seară, începând cu ora 22:00. Măsura a fost una excepțională și a fost luată din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile. Regia de termoficare va cere şi modificarea legii pentru a putea da căldură când sunt variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta.

De Sorin Golea,

UPDATE ORA 11:15. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că au fost luate toate măsurile legale pentru repornirea căldurii în București. Căldura a fost repornită marți seară, la ora 22:00, însă nu a fost resimțită în toate cartierele. Edilul Capitalei spune că s-a întâmplat acest lucru din cauza sistemului de încălzire vechi de 30-40 de ani, pe care a anunțat că intenționează să-l modernizeze, cu fonduri europene. Firea a spus că a primit asigurări că, până la ora 14:00, în tot Bucureștiul va fi resimțită căldura.

Gabriela Firea a mai spus că va cere modificarea legii pentru oprirea și repornirea căldurii. În prezent, legea prevede ca încălzirea să fie oprită dacă, timp de trei zile consecutiv, temperaturile depășesc 10 grade Celsius. La fel, căldura este pornită dacă, tot timp de trei zile consecutiv, temperaturile sunt sub 10 grade Celsius. În acest context, primarul Capitalei a spus că îi va înainte astăzi ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, o cerere de modificare a hotărârii de Guvern care reglementează condițiile pentru oprirea și repornirea căldurii.

Citește și: 

Măsura de repornire a căldurii în București a fost dispusă pentru a asigura confortul cetăţenilor şi condiţiile optime de temperatură în locuinţe, în următoarea perioadă, în care se anunţă scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislaţia în vigoare, precum şi numeroasele cereri venite de la cetăţeni. În această noapte, temperatura medie a fost de 6 grade Celsius.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu prevederile articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că „Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”.

RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului. În acest sens, este necesară adaptarea legislaţiei actuale la noile condiţii meteorologice din ultimii ani, cu variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire şi oprire a sistemului.

Nu vor primi încălzire asociaţiile de proprietari care nu doresc nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor.

Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon: TELVERDE – 0800.820.002 şi 031-9442.

Căldura a fost oprită în data de 04 aprilie 2017, când timp de trei zile consecutiv temperatura medie a aerului exterior a depăşit +10°C, între orele 18,00 – 06,00.

Close
Închide
  Close