De Răzvan Luțac, Radu Roman (Timișoara),

Imediat după ce Libertatea a dezvăluit cum încearcă șefa Clinicii ORL Timișoara, dr. Mărioara Poenaru, să acopere cazul medicului care a fentat rezidențiatul, Alina Tischer, lucrurile au luat o nouă întorsătură. 

Alina Tischer

Astfel, lista cu gărzi, despre care ziarul a scris săptămâna trecută că fusese scoasă de la avizier, a fost pusă din nou după apariția articolului! De asemenea, varianta pentru public a tabelului cu medicii de gardă publicată pe site-ul Spitalului Municipal, de care aparține clinica, din care dispăruseră rezidenții, a fost “updatată” după ce Libertatea a publicat varianta reală, în care apăreau și aceștia.

Avizierul Spitalului conține acum și lista cu gărzile medicilor și ale rezidenților
În urmă cu o săptămână, în locul tabelului era un mesaj al Poliției

Noul document postat pe site are însă o altă “dată de fabricație”, 4 februarie 2020. Adică a fost creat după apariția articolului din Libertatea – vechiul tabel, fără rezidenți, urcat pe pagina de internet a spitalului, era datat 21 ianuarie 2020. 

Varianta “upgrade” este identică cu tabelul obținut de ziar de la o sursă din spital și publicat în 4 februarie, având în plus doar câteva ștampile și semnături.

Dacă, formal, lucrurile au fost rezolvate, problema de fond rămâne: medicul Alina Tischer nu-și îndeplinește obligația de a efectua cel puțin o gardă pe lună, ca parte integrantă a programului de rezidențiat, cu toate că în salariul său este inclusă și această gardă.

Mai mult, spitalul nu a dorit să explice, invocând motive GDPR, cum de aceasta a lipsit timp de mai bine de un an de la rezidențiat și a dat, apoi, examenul de specialist. 

Citeşte şi:

Pe mâinile cui ne dăm sănătatea: un medic din Timișoara a dat examenul de specialist, deși a fentat jumătate din rezidențiat!

Managerul Spitalului Municipal Timișoara spune că doctorița care n-a dat pe la spital un an și jumătate s-a transferat în clinică în 2017. Ea apare, însă, și-n gărzile din 2016!

Au scos gărzile de la avizier și rezidenții din tabelul de pe site! Cum încearcă Spitalul Municipal Timișoara să acopere cazul medicului care a fentat rezidențiatul

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți