Curricula au fost stabilite aleatoriu. Sistemul de evaluare a elevilor a fost iarăşi bulversat. Schemele şcolilor au fost acoperite adesea improvizat, printr-un sistem de încadrare centralizat excesiv, iar demotivarea materială a adus la catedre mulţime de “specialişti” cu note de 5-6 la absolvire sau la concursuri.
Mii de şcoli sunt în paragină. Iar perspectiva e dată de o lege a educaţiei bizară, rezultată de amestecarea brutală a două proiecte antagonice şi care, fără dezbateri, va fi mâine “asumată” de Boc.
Sindicatele au cerut politicienilor să aibă bunul- simţ ca azi să nu calce prin curtea şcolilor. Sâmbătă, pe Valea Doftanei, o dăscăliţă i-a urat preşedintelui, prezent – se putea să lipsească?! – la “Festivalul caşcavelei”, “să trăiască bine, ca profesorii”. Băsescu i-a replicat că, socotind numărul de ore, sunt foarte bine plătiţi. De parcă efortul acestora e redus la prezenţa la ore. Romanii aveau un dicton: “ Nec supra calceas sutor” (Pantofarul să nu-şi dea cu părerea deasupra sandalei). Dacă tăcea, preşedintele rămânea filosof. Deşi nu-i place.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro