MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 23:54

Primul oraș din România care a introdus autobuze școlare

Distribuie

Deși proiectul este deocamdată în faza de testare, Cluj-Napoca a devenit, de pe 11 septembrie, primul oraș din țara noastră cu autobuze școlare. 

Liceele „Avram Iancu” și „Nicolae Bălcescu” au preluat modelul american și aproape 1.000 de elevi se vor bucura de autobuzul care circulă astfel: vor porni din patru cartiere din Cluj: Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Mănăștur și îi vor duce pe elevi până la școală.

În fiecare autobuz, pe întreaga durată a cursei, va fi prezent un agent care va asigura siguranța elevilor, potrivit playtech.ro.

Proiectul face parte din programul de bugetare participativă a primăriei, prin care li s-a cerut clujenilor să aleagă pe ce să se cheltuiască bugetul.

În același timp, în București, RATB a reînființat de luni, 10 septembrie, linia 327, care va funcționa în perioada anului şcolar, în zilele de lucru, între orele 07:00 – 21:30, între „Şcoala Gimnazială nr. 141” şi „Şcoala Gimnazială nr. 127”, scrie economica.net.

Linia va asigura transportul câtorva sute de elevi, pe traseul: „Şcoala Gimnazială nr. 141”, Str. Munţii Carpaţi, „Şcoala Gimnazială nr. 127”, cu întoarcere pe Str. Munţii Carpaţi, Şos. Sălaj, Str. Amurgului, Str. Munţii Carpaţi


VIDEO / Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul „Băneasa”: „Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris”


 

Citește mai multe despre Cluj-Napoca pe Libertatea.

Comentarii