Clujeanca Rada Flavia Mihalcea, absolventă a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), a fost desemnată ca fiind unul dintre primii 100 de tineri cercetători ai Statelor Unite ale Americii (SUA). Tânăra va fi premiată de însuşi Barack Obama în cadrul unei ceremonii care va avea loc la o dată necunoscută încă. Tatălui clujencei, Dumitru Mihalcea, i-a fost înmânată o diplomă de onoare de către rectorul UTCN, Radu Munteanu.

„Suntem foarte fericiţi că o absoventă a noastră a fost inclusă pe cea mai meritorie listă care se face la ora actuală în SUA adică cea a primilor 100 de cercetători tineri pe care îi are America. Festivitatea de premiere va avea loc la Casa Albă”, a declarat Munteanu.

0-164090-absolventautcn031.jpgRada Mihalcea a terminat, în 1998, Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UTCN,  iar în prezent este cadru didactic la  North University din Texas, unde desfăşoară proiecte de cercetare privind limbajul natural (traducerea automată şi înţelegerea textului de către computere- n.red).

„Sunt copleşit de tot evenimenul. Nu e ceva care se întâmplă toată ziua. Rada a muncit extraordinar de mult şi este obişnuită cu astfel de rezultate”, a declarat Dumitru Mihalcea, tatăl tinerei.

Aceasta a povestit că la un an de la absolvirea facultăţii, tânăra a plecat în SUA la doctorat. De asemenea era foarte mândru că de două săptămâni a devenit bunic.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente