În prima noapte nu putui să-i spui măcar o vorbă. Și tare mult mi-aș fi dorit să-i bag un lemn în sobă.

Vers cântat de Dan Bittman:

Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc. Sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă!”

Discursul de aproape de miezul nopții la TVR:
  • Conflict deschis după Revelionul TVR cu Mihăescu și Pietreanu: „Televiziunea publică a dat un spectacol grotesc” & „Au promovat prostul gust, vulgaritatea, mârlănia, mitocănia”
  • O emisiune din programul de Revelion al Televiziunii Române a creat o serie de comentarii și reacții dure din partea Dorinei Rusu, membru al CNA. Fosta jurnalistă s-a autosesizat după cele aproape două ore cu Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu.

În noaptea dintre ani, de la ora 23:00, TVR a avut o emisiune „Revelion la mine acas” cu Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu. În emisiune s-au mai aflat Dan Bittman, dar și actorul George Tănase. Show-ul acestora a durat aproape două ore.

Emisiunea a început cu o melodie parodie la adresa lui Marcel Vela, Raed Arafat și Klaus Iohannis. Bittman și Mihăescu sunt două dintre cele mai cunoscute persoane publice din România care în ultima perioadă au fost împotriva măsurilor luate de autorități, fiind critici principali pe toate rețelele de socializare, dar și la televizor.

Scandalul Revelionului de la TVR cu Mihăescu și Pietreanu, după ce Iohannis a fost interpretat spunând: „În 2021 tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!”

„Vreu tone de beutură să ne dați, cisterne de beutură”

În rol și-au intrat personajele din Vacanța Mare, Leana și Costel, iar cei doi au avut dialoguri pline de violență. „Când mă bați cu lanțul de la câine să dai cu partea cu câinele, nu cu partea cu cotețul”. 

„Vreu tone de beutură să ne dați, cisterne de beutură, trenuri marfare cu beutură. Mi se usucă gura. Dacă nu ne dați beutură stăm ca idioții și nu spunem nicio glumă! Dați-ne beutură!”, a mai spus Mihăescu.

Radu Pietreanu a venit cu glume despre ”șmecheria” oltenilor: „De Revelion oltenii taie porcul. De Crăciun l-au tăiat pe al vecinului”. Apoi a interpretat o piesă care suna astfel: „Am o dilemă foarte stresantă să-mi iau nevastă, să-mi iau amantă. Dacă vin la dânsa beat se bucură că-s bun la pat. Amanta nu mă face prost. Amanta e ca și sclava mea”. 

„Televiziunea publică a dat un spectacol grotesc”

Scandalul Revelionului de la TVR cu Mihăescu și Pietreanu, după ce Iohannis a fost interpretat spunând: „În 2021 tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!”
Dorina Rusu, membru CNA. Foto: Agerpres

Dorina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a anunțat într-un comunicat că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1 și va propune analiza ei într-o ședință a CNA. 

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simț, ci şi legislaţia audiovizualului”, este mesajul de început al membrului CNA.

„În emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor. Acesta a fost încă unul dintre momentele – deloc rare, din păcate – în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a scris Dorina Rusu.

Dorina Rusu a fost numită la CNA de către instituția prezidențială, în primul mandat al lui Klaus Iohannis. 

„Au promovat prostul gust, vulgaritatea, mârlănia, mitocănia”

Și actrița Nuami Dinescu a reacționat după Revelionul TVR. „Într-un an în care artiștii, actorii, regizorii, scenariștii, în mod deosebit, au șomat pur și simplu un an, să dai programul de Revelion, de la ora 23 pe mâna unor oameni lipsiți de profesionalism, de umor, de talent, de emoție, care au promovat prostul gust, vulgaritatea, mârlănia, mitocănia, lipsa de respect, lipsa de emoție, mi se pare absolut de neînțeles. E inadmisibil să lași grosolănia să se manifeste în toată splendoarea ei pe postul național. Fără supărare, a fost o mizerie. Nu știu cine a girat-o, nici nu mă interesează”, a scris aceasta pe Facebook.

„Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă!”

Programul TVR a continuat, iar aproape de miezul nopții, Mihăescu a intervenit: „Doamnelor și domnilor, breaking news! Nici în noaptea de Anul Nou nu suntem lăsați, de la Cotroceni vorbește ăla. Știți voi…”. Rolul președintelui Klaus Iohannis fiind luat de actorul George Tănase. Ce a spus acesta.

  • „Știu că nu aveți chef de mine, dar așa cum v-am obișnuit apar în fața voastră ori de câte ori am un prompter sau niște foi de pe care să citesc. Fie ca 2016… Suntem deja în 2021? Doamne, cum zboară timpul! Mai ieri îmi cumpăram primele 6 case și iată, acum nu mai locuiesc în ele, pentru că mi-am luat altele”
  • „2020 a fost un an al încercărilor, în sensul în care fiecare a încercat să se descurce cum poate. Unii au agonisit, alții nu. Unii au mâncat, alții nu. Ne-am petrecut toți anul închiși. Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc. Sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă!”
  • „Să sperăm că anul 2021 va fi un an prosper, plin de autostrăzi, de locuri de muncă în Germania, că în Anglia n-o să mai puteți pleca! În calitate de conducător al acestei țări, vă asigur că în 2021 voi posta mult mai des pe Facebook. Însă am rugămintea ca și voi să mai dați Share din când în când, să ajungă mesajul meu la toată lumea”
  • „Sunt trist, dragii mei români. Am rămas singur în această noapte specială. Carmen s-a culcat, Ludovic cine știe pe unde mai dansează. Doamna Merkel nu mi-a trimis nici măcar un mesaj cu fie ca… Mi-aș fi dorit să fi făcut și eu Revelionul cu alți președinți, dar nu m-au sunat. Ei mă sună doar când au nevoie de ceva de la mine: «Klaus, n-ai și tu niște păduri?», «Klaus, nu ne dai nouă Roșia Montană?». Uneori așa îmi vine să-i înjur în germană!”.

„Textele – o mizerie, interpretarea – penibilă!”

Jurnalista Ondine Gherguţ a reacționat și ea, după Revelionul TVR: „Textele – o mizerie, interpretarea – penibilă! O suită de scălămbăieli pline de vulgaritate. Grav a fost că prin unul dintre mesajele de pe TVR am fost făcuți «boi» pentru că respectăm restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului. TVR și-a bătut joc de sănătatea noastră, de viața noastră, în contextul în care se cheltuie zeci de milioane de euro din banii noștri pentru publicitate pe televiziuni pentru a convinge populația să respecte regulile de protecție”.

Andrei Partoș, jurnalist, a scris pe Facebook, după programul postului public: „TVR a omis ora exactă. La ce bun un Post Public? Cânta Bittman. Cum să-l întrerupi?”. 

În timp ce Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, a notat: „La TVR1 a fost un show de prost gust. TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta”.

Domn căpitan, îmi ziceți și mie un banc să-l zic la niște fraieri?

Replică a lui Mugur Mihăescu:

Cu 50.000 de euro i-a plătit TVR pe cei doi

Paginademedia.ro a prezentat zilele trecute sumele pe care le-au încasat Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu. 

Potrivit informațiilor, Mugur Mihăescu a primit printr-un contract de drepturi de autor, de 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro). Iar Radu Pietreanu a ajuns la o înțelegere cu TVR, la 53.000 de lei brut (aproape 11.000 de euro). Mai mult, s-a mai încheiat un contract cu firma de producție a celor doi de 24.800 de euro, sumă la care se adaugă TVA. 

509.000 de telespectatori

s-au uitat pe TVR 1 în noaptea de Revelion, în intervalul orar 22:00-02:00, la nivel național.

ÎNTREGUL PROGRAM CU MIHĂESCU ȘI PIETREANU:

Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
PARTENERI - GSP.RO
Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
Playtech.ro
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
Detalii înfiorătoare: Cu doar 6 ore înainte ca Alec Baldwin să o omoare pe Halyna, mai mulți cineaști au demisionat după ce s-a tras cu muniție letală pe platou
Observatornews.ro
Detalii înfiorătoare: Cu doar 6 ore înainte ca Alec Baldwin să o omoare pe Halyna, mai mulți cineaști au demisionat după ce s-a tras cu muniție letală pe platou
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
HOROSCOP
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Știrileprotv.ro
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele