Mergi direct la conținut »
Co-fondatorul Facebook Chris Hughes îl atacă dur pe Zuckerberg: „Are o influență mai mare decât oricine altcineva”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Co-fondatorul Facebook Chris Hughes îl atacă dur pe Zuckerberg: „Are o influență mai mare decât oricine altcineva”

Chris Hughes, cel care l-a ajutat pe Mark Zuckerberg să transforme rețeaua socială dintr-un proiect de cameră într-o afacere reală, spune că este timpul ca autoritățile de reglementare să spargă Facebook și să separe Instagram și Whatsapp.

Într-un editorial publicat joi de New York Times, Hughes spune că Zuckerberg are „putere necontrolată” și o influență mai mare decât oricine „altcineva din sectorul privat sau guvernamental”.

Este timpul, scrie el, ca autoritățile de reglementare să spargă grupul Facebook (FB).

„Mark este o persoană bună, dar sunt nemulțumit că a pus accent atât de mult pe creșterea companiei încât a sacrificat securitatea pentru clicuri”, scrie Hughes.

„Sunt dezamăgită de mine și de echipa de la început a Facebook pentru că nu ne-am gândit mai mult la modul în care algoritmul News Feed-ului poate afecta cultura noastră, influența alegerile și aduce la putere lideri naționaliști”, continuă el. „Și sunt îngrijorat de faptul că Mark s-a înconjurat cu o echipă care îi susține ideile în loc să le conteste”.

Co-fondatorul Facebook este doar ultimul dintr-o serie de antreprenori proeminenți și directori din domeniul IT-ului care solicită o reglementare mai strictă în privința Facebook și a altor platforme online, scrie CNN.

Hughes, care nu mai lucrează pentru Facebook de peste un deceniu, susține că Markl Zuckerberg a ajuns să controleze aproximativ 80% din veniturile obținute de rețelele de socializare din întreaga lume.

El mai adaugă că Facebook are acum un „monopol puternic” și că ar trebui obligat să renunțe la Instagram și Whatsapp.

 

Close
Închide
  Close