De Simona David,

Potrivit unor mesaje publicate pe site-ul CLCC și pe pagina de Facebook, Coaliția pentru Libertatea Comerțului spune că activitatea unora dintre membrii săi (precum Xpress și Inmedio) este complet restricționată, iar acest lucru este cauzat de interpretarea excesivă de către anumite autorități de aplicare a legii a prevederilor Ordonanței militare 2/2020.

Ordonanța militară 2/2020 stipulează clar că vânzarea produselor alimentare face excepție de la suspendarea temporară a activităților de comercializare cu amănuntul, precizează CLLC.

Activitatea multor agenți economici este deja grav afectată, astfel încât considerăm inoportună și nemotivată legal închiderea magazinelor alimentare și de distribuție a presei din incinta supermarketurilor, mai ales în condițiile în care ministrul de interne a declarat că restricțiile se aplică doar unităților comerciale din incinta mall-urilor.

Precizăm că unitățile economice menționate mai sus, închise de Poliția Locală, se încadrează la excepția prevăzută de art. 2 alin. 1 al Ordonanței 2/2020, întrucât desfășoară activitate de comercializare a produselor alimentare.

În plus, magazinele a căror activitate a fost suspendată temporar funcționează în baza autorizației eliberate de direcțiile sanitar-veterinare competente, autorizație obligatorie pentru magazinele care comercializează produse alimentare.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Dovada îndeplinirii acestor condiții a fost și se probează, în fața organelor de control, cu certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, document ce se află afișat, la loc vizibil, pe perete, conform dispozițiilor legale în vigoare. 

CLCC consideră că, în această perioadă nesigură din punct de vedere social și economic, este nevoie de reglementări clare, precise, precum și de acțiuni de control menite să aducă un plus de siguranță, dar care nu exced prevederilor legale în vigoare și dreptului la informare a populației.

CLCC numără peste 2.000 de companii, cu un capital cumulat de aproximativ 50 de miliarde de lei și un număr total de angajați de 36.000

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres