Mergi direct la conținut »
Coaliția PSD-ALDE modifică iar Programul de Guvernare; Discuții Dragnea-Tăriceanu, la Parlament- surse
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Coaliția PSD-ALDE modifică iar Programul de Guvernare; Discuții Dragnea-Tăriceanu, la Parlament- surse

Coaliția PSD-ALDE modifică iar Programul de Guvernare; Discuții Dragnea-Tăriceanu, la Parlament- surse

Coaliția PSD-ALDE modifică iar Programul de Guvernare, urmând ca forma nouă să fie supusă votului Parlamentului o dată cu votul de învestitură al Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Nu este prima dată când se va schimbări în program. Și după demiterea Guvernului Grindeanu, noul premier, Mihai Tudose a venit în Parlament cu câteva schimbări în program, președintele Klaus Iohannis atenționând, atunci, coaliția, să înceteze cu ”țopăiala fiscală”.

De Valentina Postelnicu,

La biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament au loc negocieri aprinse, cu partenerii de la ALDE. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a întors din concediu și s-a întâlnit cu cei de la PSD. Și premierul desemnat, Viorica Dăncilă, se află la discuții, precum și cei care se ocupă de partea economică a programului de guvernare, Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Darius Vâlcov.

Noile modificări la Programul de Guvernare vor fi aflate săptămâna viitoare, când premierul desemnat Viorica Dăncilă va veni în fața Parlamentului să ceară votul de învestitură pentru Cabinetul de miniștri și programul politic pe care și-l asumă să îl aducă la îndeplinire.

În iunie, PSD introducea în Programul de guvernare mai multe prevederi controversate, precum amânarea reducerii cotei TVA, înlocuirea impozitului pe profit pentru firme cu impozitul pe cifra de afaceri, creşterea salariului minim direct la 2.000 de lei din 2018, în locul majorării etapizate. Se vobea de asemenea despre desfiinţarea Pilonului II de pensii şi introducerea taxei de solidaritate. În cele din urmă, s-a modificat doar contribuția la Pilonul II, iar taxa de solidaritate a rămas în aer, după că PSD a primit semnale că prevederea contravine normelor europene.

”Programul de guvernare va conţine câteva modificări pentru flexibilizare pentru că este vorba de o serie de întârzieri care au şi generat evenimentul de astăzi, acţiunea de astăzi şi, de asemenea, ultima săptămână o luăm în calcul. Am discutat deja cu colegii de zilele trecute, se lucrează la acest modificări. Facem aceste modificări pentru a ajunge la aceleaşi obiective, schimbăm poate doar câteva maşinuţe”, afirma Liviu Dragnea, imediat după ce Sorin Grindeanu era dat jos din funcția de premier, prin moțiune de cenzură.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Modificările au provocat o reacție dură din partea președintelui Klaus Iohannis: ”Stimaţi PSD-işti, ALDE-işti, UDMR-işti, în numele românilor vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară. Taxa de solidaritate, domnule premier, onoraţi membri ai Guvernului, fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul apără şi promovează statul de drept, nu îmi doresc să mai avem niciodatpă sincope de genul OUG 13„, a transmis atunci Iohannis.

Close
Închide
  Close