Mergi direct la conținut »
Coca-Cola și Pepsi vor limita cantitatea de zahăr în băuturi în Singapore
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Coca-Cola și Pepsi vor limita cantitatea de zahăr în băuturi în Singapore

Șapte companii importante de băuturi, inclusiv Coca-Cola și Pepsi, vor limita cantitatea de zahăr în băuturile vândute în Singapore, ca parte a campaniei duse de stat pentru scăderea numărului persoanelor care suferă de diabet, scrie Reuters.

Singapore este una dintre primele țări din Asia care au decis să limiteze cantitatea de zahăr din băuturi aducându-l la același nivel cu cel din țările occidentale. Campania privind reducerea riscurilor de sănătate asociate cu consumul de zahăr presupune măsuri precum taxe suplimentare și etichete de avertizare.

La nivel global, firmele de băuturi au schimbat rețetele în încercarea de a reduce cantitatea de zahăr, dar păstrarea unui gust care să-i facă pe consumatori să nu renunțe la ele.

Marți, Ministerul Sănătății din Singapore a spus că cele șapte firme au semnat un angajament prin car se obligă să elimine până în 2020, băuturile care conțin peste 12 la sută zahăr.

Pe lângă Coca-Cola si Pepsi, lista companiilor înscrise în program mai cuprinde F & amp; N Foods, Malaezia Dairy Industries, Nestle, Yeo HiAP Seng și Pokka.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis anul trecut că reducerea consumului de băuturi dulci este cel mai bun mod de a reduce greutatea excesivă și prevenirea bolilor cronice, cum ar fi diabetul zaharat.


Citește și: EXCLUSIV / Cum au ajuns românii să-și facă pașaport la mall. ”Internele” au primit cadou 1250 mp


Close
Închide
  Close