Mergi direct la conținut »
Cod galben de ninsori viscolite la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori viscolite. Avertizarea meteo este valbilă până azi, 25 octombrie, la ora 18:00.

De Dana Aramă,

Vrea se înrăutățește în zona de munte, acolo unde vor fi semnalate intensificări ale vântului și ninsori viscolite. Meteorologii au emis un cod galben.

Zonele afectate sunt Carpații Meridionali și Orientali.

În zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90…100 km/h și va fi viscol puternic.

De asemenea, a fost emis și un cod galben de intensificări ale vântului pentru nordul și centrul Moldovei.

Pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

Citește și: Editorial din Oradea: Jurnalistul Mircea Chirilă, ironii la adresa Gabrielei Firea și autoironie pentru stilul ardelean de administrație!

Close
Închide
  Close