Mergi direct la conținut »
Cod galben de vijelii pentru 16 județe din țară. Meteorologii anunță că vremea se răcește
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cod galben de vijelii pentru 16 județe din țară. Meteorologii anunță că vremea se răcește

Cod galben de vijelii pentru 16 județe din țară. Meteorologii anunță că vremea se răcește

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru 16 județe din Transilvania și Moldova.

Atenționarea a intrat în vigoare marți la ora 13 și este valabilă până miercuri dimineața când va începe o perioadă de răcire accentuată.

În intervalul menționat, ANM anunță că instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania. Vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Avertizarea este valabilă pentru județele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova şi Buzău.

De miercuri, vremea se va răci în toată ţara, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, şi vor cădea cantităţi însemnate de apă.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h.

ANM anunță că Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

Close
Închide
  Close