Mergi direct la conținut »
Cod portocaliu de averse în Suceava și alte două judeţe, valabil duminică după-amiază
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cod portocaliu de averse în Suceava și alte două judeţe, valabil duminică după-amiază

Cod portocaliu de averse în Suceava și alte două judeţe, valabil duminică după-amiază

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări nowcasting Cod portocaliu de averse în Suceava și alte două judeţe, valabil duminică după-amiază.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, în judeţele Suceava, Vrancea şi Galaţi sunt prognozate averse care vor cumula local 40 – 45 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi grindină de dimensiuni medii şi mici.

De asemenea, în ora următoare, va fi Cod galben de vreme rea în localităţi din judeţele Hunedoara, Argeş, Dâmboviţa se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 30 l/mp, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Vă reamintim că suntem în plină avertizare meteo de instabilitate atmosferică, în weekendul 17-19 august.

Vezi prognoza meteo pentru perioada 19-26 august și află cum va fi vremea în următoarea săptămână.

Vremea 19 august 2018

  • În țară, vremea menține aceleași averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, ce vor rămâne cantonate în regiunile intracarpatice ale țării, unde vor cădea pe spații relativ extinse. În restul teritoriului acestea se vor semnala doar izolat, iar Dobrogea va fi complet lipsită de precipitații. Din punct de vedere termic vremea va rămâne caldă, cu temperaturi maxime așteptate de până la 27-32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 31-36 de grade în cea sudică.
  • În Capitală, cerul se va mențin în mare parte senin și în ultima zi de weekend. Temperaturile se mențin ridicate atât pe parcursul zilei, cât și noaptea. Maximele termice vor atinge 33°C la amiază și 20°C pe timpul nopții. Pe timpul zilei nu sunt așteptate ploi, însă averse vor cădea sub formă de furtună cu fulgere pe timpul nopții.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.


Citește și:  VIDEO/ Provocarea de a fi ghid pentru străini prin București. ”Ei cred că România nu face parte din Europa”


Close
Închide
  Close