De Dragoș Tănase,

Astfel, conform datelor transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka, Split şi Dubrovnik, sunt prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 şi 39 de grade Celsius.

De asemenea, a fost emis şi un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek şi Gospic.

În acest context, li se recomandă cetăţenilor români să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11.00 – 16.00, şi să se hidrateze corespunzător.

Potrivit unui comunicat al MAE, autorităţile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică, precum şi la riscul apariţiei de incendii de vegetaţie.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – https://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – https://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – https://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – https://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei se poate apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

MAE recomandă consultarea paginii de Internet https://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/HR-Croatia.html, https://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Și în România vom avea parte de încă două zile de caniculă în aproape toată țara! Vor fi peste 35 de grade Celsius.

Citeşte şi:

Prognoza meteo pentru luni, 12 august. Caniculă și disconfort termic ridicat

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă