Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cod roșu de inundații în Timiș. O bătrână le-a cerut pompierilor să-i salveze și câinele: „A avut grija de mine atâta timp!”

Sute de gospodării din județul Timiș au fost inundate în urma ploilor torențiale din ultimele zile, iar joi la prânz a fost emis cod roșu de inundații, aproape de Timișoara. Mai multe persoane au fost evacuate, un câine a fost salvat dintr-o casă inundată, iar o mașină a fost luată de ape.

De Raluca Diaconu,

Pompierii luptă în continuare cu apele care s-au revărsat în Timiș Localitățile Bara, Balinț, Bodo, Lăpușnic și Ohaba Lungă au fost cel mai grav afectate, sute de gospodării fiind inundate. De asemenea, mai multe drumuri au fost acoperite de ape, iar o mașină a fost luată la curenți, la Lăpușnic.

Numai în satul Lăpușnic al comunei Bara au fost inundate 20 de curți și două case. Acolo nu au fost persoane blocate de ape, iar nivelul inundațiilor scade de la oră la oră. Pompierii au plecat în altă zonă cu probleme, spre Ohaba Lungă, unde patru persoane au fost evacuate din casele inundate, printre care și două bătrâne de 77, respectiv 84 de ani.

Tot din Ohaba Lungă a fost salvat și un câine. Potrivit unei postări pe pagina Ministerului de Interne, o bătrână i-a rugat pe pompieri să-i salveze și animalul.

„Luați maică și câinele, ca și el e suflet! A avut grija de mine atâta timp!”.


Tot în Ohaba Lungă, locuitorii de acolo au primit mesaj prin Ro Alert, aproape toți localnicii confirmând primirea mesajului, transmit reprezentanții ISU Timiș. În Ohaba Lungă au fost inundate 30 de gospodării și 15 case.

Joi, la 10.35 a fost emis cod roșu de inundații cu pericol de depășire a cotelor de pericol pe râul Bega, sector S.H. Balint, în amonte la Chizătău. Apele se apropie de Timișoara.

Close
Închide
  Close