MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 11:50 , de Valentina Postelnicu

Codrin Ștefănescu, despre dezvăluirile privind DNA: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate! Lucrurile au ajuns la paroxism!

Distribuie

Codrin Ștefănescu, despre dezvăluirile privind DNA: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate! Lucrurile au ajuns la paroxism!, a spus secretarul general adjunct al PSD, luni, afirmând că vorbim de o cangrenă generalizată și trebuie luate măsuri urgent, fie că este vorba de o anchetă penală sau despre sesizarea Corpului de Control al ministrului de Justiție. 

'Am emoții despre dezvăluirile făcute ieri seară de colegul nostru, Vlad Cosma, și în mod clar, trebuie să spunem că sistemul este foarte bolnav, vorbim de o cangrenă generalizată și trebuie luate măsuri urgent. În momentul ăsta, penale, administrative, așteptam deja de dimineață a reacție a procurorului general, nu a venit. Așteptam o reacție a ministrului de justiție, nu a venit, așteptam corpul de control al ministrului Justiției să facă deja ceva în sensul ăsta', a spus Codrin Ștefănescu, la intrarea în ședința PSD.

El i-a transmis un mesaj ministrului Justiției: 'Fac un apel către ministrul Tudorel Toader: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate! Lucrurile au ajuns la paroxism. Nu există un loc pe planetă unde să se întâmple lucruri atât de ciudate și nefirești. Am fost șocat de demonstrația clară că lucrurile sunt stricate total aici la noi și că trebuie făcut ceva acum, în ultima secundă, suntem la doisprezece fără o secundă', a spus ea.

Codrin Ștefănescu a precizat că nu știe dacă trebuie revocați șefi, dacă trebuie deschise anchete penale, dar trebuie făcut ceva pentru că lucrurile au luat-o razna total în România.

'Atrag atenția, ca făcând parte dintr-un partid care a fost votat să facă dreptate în România (..) văd că oameni care au funcții numite pentru a lua astfel de decizii, nu le iau. Am făcut un apel în nume personal, către domnul Tudorel Toader și cred că sunt în asentimentul colegilor mei că trebuie să facă ceva concret. Cel puțin văd Corpul de control al ministrului, văd niște decizii luate astăzi, firești. Eu mă gândesc foarte bine ca la nivelul nostru de partid și colegi să avem o strategie pe termen scurt și mediu în sensul ăsta, inclusiv în privința legislației, pentru că fața asta mizerabilă arătată de unii oameni din sistem față de ce au făcut ei, comenzile pe care le-au făcut, miniștri anchetați (..) au început să decidă cine va fi prim-ministru în țara asta și cine nu. Nu românii care votează, ci oamenii ăștia care se întâlnesc în secret la mese și la vile de protocol și la vile, și case conspirative, flăm că în spate este această forță care încearcă să decidă ea', a mai spus reprezentantul PSD.

El a continuat: 'Avem un coleg arestat, un prim-ministru căruia i s-a redeschis un dosar după opt ani de zile, pe care tot ei l-au închis, în fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noștri și vânătoarea continuă, și nu mai putem sta cu mâinile încrucișate'.

Duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. Acuzațiile au fost respinse vehement de Laura Codruța Kovesi, care a afirmat că nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.

Tot duminică seara, Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA – Lucian Onea cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie.

În acest context, DNA a precizat că scopul înregistrărilor este acela de a compromite procurorii şi ofiţerii de poliţie care au instrumentat dosarele în care sunt inculpaţi Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Monica Bîrlădeanu nu și-a uitat originile. „Chiar și în L.A. fac mămăligă și o tai cu ața'

Loading...
Comentarii