„Codruţ a fost, este şi va fi prietenul meu. Sper că este foarte bine unde este el acum. Nu am avut niciun diferend niciodată. Sfidez pe oricine care spune că, în anii în care am fost în vacanţe petrecute împreună, ne-a văzut altfel decât în maximă prietenie. Sunt convins că este în viaţă. Nu am avut niciodată vreun motiv, vreo râcă, vreo cauză”, a declarat Elan Schwartzenberg, la B1 TV.

Elan Schwartzenberg a relatat cum a decurs ultima zi când l-a văzut pe Codruţ Marta.

„A fost una din cele mai aglomerate zile. Am fost la birou la Realitatea, după care a fost Codruţ la mine acasă şi, conform teoriei, l-am ucis. A fost la mine că a dorit să se întâlnească într-un mod discret cu nişte personaje cu care s-a mai întâlnit la mine acasă la Snagov, cu 6 ani în urmă faţă de 2012, personaje prieteni şi instituţii ale statului. În acea zi, după ce a fost la mine acasă, am apucat să ajung în oraş să mă văd cu Blejnar, să ajung la o masă unde era un procuror DNA, m-am văzut cu cineva din conducerea UDMR, posibil Gyorgy Frunda, un domn respectabil mai în vârstă, nu mai ştiu ce am vorbit cu el, dupa care seara, erau două oficialităţi din străinătate în vizită în România cu care am luat masa”, a spus omul de afaceri.

Schwartzenberg a mai spus că este convins că există dovezi care susţin faptul că Marta este „bine mersi”.

Lovitură pentru Antena 1!  Ce a apărut la Acces Direct și Chefi la cuțite
Recomandări

Lovitură pentru Antena 1! Ce a apărut la Acces Direct și Chefi la cuțiteCodruţ Marta, dispărut de 6 ani

Codruţ Marta a fost declarat dispărut în martie 2012, în momentul când era cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu carburanți în valoare de 56 de milioane de euro, caz instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA). În acest caz, Sorin Blejnar, fostul șef între 2009-2012 al Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost condamant pe fond la cinci ani de închisoare. Codruț Marta a fost șeful de cabinet al lui Blejnar.

Absurd în cazul Caracal! Ce le-a ascuns procurorilor polițistul Pistol în ziua în care Alexandra era căutată
Recomandări

Absurd în cazul Caracal! Ce le-a ascuns procurorilor polițistul Pistol în ziua în care Alexandra era căutată

Codruţ Marta este considerat şi deținătorul secretelor afaceriștilor controversați care alcătuiesc “Grupul de la Monaco”, așa cum a fost denumit de presă. Printre membrii acestui club de oameni de afaceri fac parte: Dragoș Dobrescu (Romprest și Monolit), Florian Walter (Romprest), Dumitru Nicolae (Dragonul Rosu), Puiu Popoviciu (Baneasa Mall) și, bineînțeles, Elan Schwartzenberg.

Chiar dacă după dispariția lui misterioasă din 2012 au apărut multe zvonuri, inclusiv că ar fi în viață, fotografiat într-o țară exotică, procurorii nu au avut până acum nici o probă că fugarul trăiește.

În anul 2016, Libertatea relata că fostul șef de cabinet al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nu a fost declarat mort pentru că, inexplicabil, fosta soție nu a mai achitat o insignifiantă taxă de judecată.

Adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara! Un expert în lucrul cu substanța ucigașă rupe tăcerea
Recomandări

Adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara! Un expert în lucrul cu substanța ucigașă rupe tăcerea

Elan Schwartzenberg, urmărit internaţional din 2016

Elan Schwartzenberg a părăsit România în vara anului 2012, cu puţin timp înainte să fie chemat la audieri la DNA în dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este învinuit pentru că a protejat o grupare care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.

Citeşte şi:

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări