MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 19:41 , de Valentina Postelnicu

Coldea, după audierea în comisia SRI: ”Înțeleg atracția pentru mister, povești cu spioni, dar aceste demersuri riscă să se transforme într-o vânătoare de vrăjitoare”

Distribuie

Fostul prim-adjunct al șefului SRI, generalul în rezervă Florian Coldea avertizează asupra faptului că toată lupta din spațiul public și demersurile din ultima vreme tind să se transforme într-o vânătoare de vrăjitoare, care afectează statul român, dincolo de ”atracția pentru mister, spioni și conspirații”. El a făcut declarațiile după audierea de peste opt ore în comisia pentru controlul SRI, care va continua și cu o altă ocazie.

'S-a discutat și despre sintagmele cu care este redefini statul. Am precizat că eu nu înțeleg această sintagmă ( statul paralel, nr), dar mă pot referi doar la statul vertical, pe care l-am servit, și în care s-au făcut eforturi pentru domnia legii', a mai declarat fostul prim-adjunct al șefului SRI.

'Doresc să precizez și într-un fel să atrag atenția că deși înțeleg atracția pentru mister, povești cu spioni, contraspioni și conspirații, pentru lucruri misterioase, părecum și frustrarea unora și nevoia de a inventa alte vinovății, aceste demersuri care observăm că merg dincolo de lupta politică, riscă să se transforme într-o adevărată vânătoare de vrăjitoare, care afectează instituțiile fundamentale ale statului român și capacitățile democratice de apărare ale României, așa cum au fost definite prin lege', a ținut să precizeze Coldea.

El a venit și cu o promisiune:  'Vă asigur că la următoarea întâlnire o să revin mai în detaliu pentru a clarifica anumite aspecte deosebit de importante pentru opinia publică'.

'Am contribuit sermnificativ ca România să fie catalogată o țară sigură și furnizoare de securitate pentru partenerii noștri. Siguranța cetățenilor nu este un dat, ci rezultatul unor eforturi instituționale și sacrificiilor personale', a mai spus Florian Coldea.

El a precizat că 'a făcut din SRI o instituție modernă, care a performat la cele mai înalte standarde euro-atlantice'.

Florian Coldea, fostul adjunct al șefului SRI a fost audiat marți în comisia pentru controlul SRI, timp de peste opt ore.

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații trebuia să fie audiat săptămâna trecută, însă președintele comisiei parlamentare, Claudiu Manda, a anunțat că acesta este răcit și nu poate veni. Ulterior, au existat speculații potrivit cărora amânarea audierii are legătură cu Congresul Extraordinar al PSD care urma să aibă loc în acel week-end.

Citește și: ANALIZĂ | Otrăvirea lui Sergei Skripal în Marea Britanie: ,,Sunt mai mulți spioni ruși în Londra decât în timpul Războiului Rece'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop sâmbătă 19 ianuarie 2019. Schimbări pentru o zodie
Loading...
Comentarii