MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 11:15

Combinatul siderurgic de la Galați va fi preluat de un miliardar indian. Afacerile lui Sanjeev Gupta

Distribuie

ArcerolMittal, combinatul siderurgic de la Galați, va fi preluat de un miliardar indian cunoscut la nivel mondial. Deținut în prezent de Mittal Steel, acesta va ajunge în administrarea unui alt afacerist de top indian, Sanjeev Gupta. Provenind dintr-o familie cu tradiție de business din India, miliardarul Gupta deține grupul britanic Liberty.

Acordul, care cuprinde preluarea altor trei uzine din Europa, a fost încheiat vineri iar prin acesta grupul deținut de investitorul indian majorează capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 15 milioane de tone pe an, se arată într-un comunicat preluat de Mediafax.

Potrivit înțelegerii parafate vineri, grupul deținut de Gupta va prelua topitoriile integrate principale ale ArcelorMittal de la Galaţi, România şi Ostrava din Republica Cehă, precum şi laminoarele de la Skopje din Macedonia şi Piombino din Italia.

Comisia Europeană trebuie să avizeze tranzacțiile potrivit politicilor antitrust, iar un cuvânt de spus îl au și guvernele celor patru țări și sindicatele. Dacă preluarea acestora va fi făcută cu succes, afacerile miliardarului Gupta își vor dubla capacitatea de producție.

Grupul Liberty este deja un furnizor de oțel și aluminiu pentru industria auto și aeronautică în Anglia, SUA și Australia.

Sursa foto: viata-libera.ro


Dragoș Dolănescu, deputat în Costa Rica, susținere neașteptată pentru Udrea: «E inuman ce i se întâmplă»


 

Comentarii