Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Explicațiile TVR, după ce Alina Alexoi a atacat televiziunea publică, în timpul transmisiunii de la Glasgow
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE/ Explicațiile TVR, după ce Alina Alexoi a atacat televiziunea publică, în timpul transmisiunii de la Glasgow

UPDATE/ Explicațiile TVR, după ce Alina Alexoi a atacat televiziunea publică, în timpul transmisiunii de la Glasgow

Prezentă la Europenele de Gimnastică de la Glasgow, jurnalista TVR Alina Alexoi a criticat în direct, în timpul finalelor de duminică, 5 august, strategia televiziunii publice, care a trimis-o în Scoția fără a-i asigura condițiile prin care să transmită comentariul live al competiției. Luni, televiziunea publică a venit cu explicații în legătură cu acest indicent. 

UPDATE ora 14:40. Televiziunea publică vine cu explicații în legătură cu incidentul petrecut în timpul transmisiunii de la Glasgow.

„Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi”, precizează TVR.

„Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv”, mai precizează TVR.

Mai mult, Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive de la TVR, spune că va fi declanșată o cercetare administrativă pentru a se stabili cine se face responsabil pentru acest incident și pentru a decide măsurile care se impun.

UPDATE. Alina Alexoi a explicat situația jenantă și pe pagina sa de pe un site de socializare.

„Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit. E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu„, a spus Alina Alexoi în direct. 

Află ce s-a întâmplat la o oră după intervenția sa, pe gsp.ro!


Citește și: UNTOLD 2018, între admirația Andreei Esca și afuriseniile preotului Metean. ”Oamenii sunt veseli şi relaxaţi, haioşi şi creativi„ vs ”să lepădăm dar lucrurile întunericului…”


 

Close
Închide
  Close