MENIU CAUTĂ

Comisia Europeană anunță că urmărește îndeaproape posibilele modificări ale legilor justiției

Distribuie

Comisia Europeană a transmis că urmărește îndeaproape posibilele modificări ale legilor justiției și ale codurilor penale din România.

TVR a întrebat reprezentanții Comisiei Europene ce părere au despre cele mai recente inițiative legislative din România, iar aceștia au arătat că este nevoie de consultarea Comisiei de la Veneția.

Iată răspunsul integral al Comisiei Europene:

„Comisia urmărește îndeaproape procesul parlamentar din România și posibilele modificări ale legilor justiției și ale codurilor penale.

În cel mai recent raport în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), Comisia a subliniat că Guvernul și Parlamentul ar trebui să asigure un proces legislativ deschis, transparent și constructiv privind legile justiției.

De asemenea, Comisia a arătat clar că consultarea Comisiei de la Veneția este o parte esențială a generării de încredere în aceste reforme.

Săptămâna trecută, Consiliul a adoptat Concluzii privind cel mai recent raport al MCV, care solicită autorităților române să abordeze în totalitate preocupările și toate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV”.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei – statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM. Votul final, în Senat, pe cele trei proiecte mari ar urma să fie dat săptămâna aceasta.


Citește și: Pacea din familia regală ține până la sfârșitul doliului. Principele Nicolae și Principesa Margareta se confruntă în ianuarie la tribunal


 

Citește mai multe despre legile justitiei și mcv pe Libertatea.

Comentarii