Citește și:

UPDATE 31 martie 14.00: Conducerea Institutului Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca susţine că fotografia unui bărbat care apare pe pachete de ţigări nu are nicio legătură cu instituţia. Persoana despre care se presupune că a fost pozată nu a fost operată şi intubată în timpul internării, care a avut loc în anul 2012.

”Poza cu un bărbat care apare pe pachetele de ţigări nu are nicio legătură cu noi, persoana respectivă despre care se spune că ar fi fost internată la Institutul Inimii, ca nume, a fost internată în anul 2012 pentru investigaţii pe Cardiologie, nu pe Chirurgie, iar investigaţiile respective nu necesitau intubaţie orotraheală şi anestezie generală. A fost internat bărbatul respectiv pentru efectuarea unei arteriografii, nu a fost operat la noi şi a fost trimis pentru o intervenţie la un alt serviciu din Cluj, de chirurgie vasculară. În niciun caz acest bolnav care a fost internat la noi nu a fost intubat. Cei care au aruncat cu suspiciuni asupra unei instituţii de stat ar fi trebuit să se informeze înainte, pentru că afirmaţiile respective sunt minciuni”, a spus directorul Institutului Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Adrian Molnar.

Cazul bebelușului mort după botez la Suceava: INML reface expertiza, după ce la nivel local s-a stabilit că a murit de pneumonie. Ce acuză familia
Recomandări
Cazul bebelușului mort după botez la Suceava: INML reface expertiza, după ce la nivel local s-a stabilit că a murit de pneumonie. Ce acuză familia

UPDATE ora 16.00 Avocatul familiei, Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea că nu există niciun dubiu în privința persoanei care se află pe pachetele de țigări, și că familia este convinsă, sută la sută, că este vorba de tatăl lor.

”La noi sunt identice inclusiv ridurile de expresie. Este clar că vorbim despre aceeași persoană. S-a realizat inclusiv un sondaj, cu persoane care nu știau despre ce este vorba și li s-a pus poza de pe pachetul de țigări în față și au recunoscut persoana respectivă”, a spus Cuculis.

barbatul de pe pachetele de tigari (1)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

El a menționat că a vorbit cu expertul criminalist care realizează raportul privind identitatea persoanei de pe pachetele de țigări iar acesta a transmis că se poate merge pe 100% convingere că este vorba despre aceeași persoană. Cu toate acestea, în raport se va preciza 90% probabilitate, pentru că persoana avea pe bărbie un semn distinctiv, o gropiță, care este obstrucționată, în imaginea de pe pachetele de țigări, de tubul cu care fusese intubat.

Un medic român, școlit în SUA, explică părinților la ce vârstă începe consumul de droguri în România, de ce stoparea nu poate fi făcută de unul singur și ce înseamnă să fii un sprijin pentru copil
Recomandări
Un medic român, școlit în SUA, explică părinților la ce vârstă începe consumul de droguri în România, de ce stoparea nu poate fi făcută de unul singur și ce înseamnă să fii un sprijin pentru copil

În spațiul public au apărut mai multe afirmații, potrivit cărora fotografiile de pe pachetele de țigări sunt făcute cu actori. Cu toate acestea, pe site-ul Comisiei Europene se spune că toate imaginile sunt reale, verificate de medici, și luate cu acordul persoanelor.


„Comisia a ținut cont de afirmația familiei în cauză, însă până acum au existat mai mult de 60 de reclamații către Comisie, din diverse state membre, în legătură cu acea imagine”, au anunțat reprezentanții CE, într-un comunicat.

“Dorim, în primul rând, să ne exprimăm empatia față de toate persoanele care cred cu adevărat că domnul din acea poză este un membru al familiei lor, și cărora poza respectivă le-a cauzat, fără intenție din partea noastră, suferințe. Cu toate astea, putem afirma cu siguranță că persoana din acea imagine nu este cel pe care familia din Hunedoara pare să-l recunoască și orice asemănare între cei doi este doar o coincidență”, a precizat Comisia Europeană.

Reprezentanții instituției subliniază că “din motive ce țin de protecția datelor personale, avem obligația legală de a nu dezvălui numele sau detaliile personale ale persoanei din acea poză. Totuși, vă putem asigura că toți cei care au fost fotografiați în imaginile folosite pe pachetele de țigări sunt conștienți de acest fapt și ne-au oferit consimțământul în scris”.

Ce nu puteți citi pe site-ul numărul 1 din România, Digi24.ro
Recomandări
Ce nu puteți citi pe site-ul numărul 1 din România, Digi24.ro

“În cazul în care familia din Hunedoara va dori să ceară lămuriri suplimentare, pe căile legale obișnuite, suntem convinși că le putem furniza toate informațiile necesare, pentru a rezolva această problemă. De asemenea, suntem gata să ne prezentăm cazul în justiție și să ne apărăm deciziile, dacă va fi necesar”, au precizat reprezentanții Comisiei Europene.

În replică, cei trei fii ai bărbatului despre care se presupune că ar fi în fotografia de pe pachetul de țigări, ne-au pus la dispoziție, prin intermediul avocatului Adrian Cuculis, fotografii cu tatăl lor în viață, mizând pe faptul că asemănarea nu va mai lăsa loc speculațiilor.