De Dragoș Tănase,

”Probleme au fost ridicate cu privire la un credit de 800.000 de lei, despre care a relatat presa, despre anumite acţiuni la o companie (Grupul verzilor), care nu ar fi fost trecute în declarația de avere, şi despre cazul de corupţie în care a fost implicată în 2017 (PPE). S-a decis că: îngrijorările cu privire la cazurile de corupţie sunt în afara competenţei JURI şi ar trebui ridicate în timpul audierilor; informaţii suplimentare vor fi cerute despre împrumut şi acţiuni”, se arată în decizia referitoare la Rovana Plumb din şedinţa de joi 19 septembrie a Comisiei JURI a Parlamentului European.

Membrii Comisiei au mai decis să ceară, printr-o scrisoare, ”informații suplimentare de la comisarii Borrell, Jourova, Hahn, Ferreira, Wojciechowski, Kyriakides, Reynders, Plumb, Goulard și Sinkevicius”.

Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 15 iulie 2019, în calitate de europarlamentar, Rovana Plumb are un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 de euro, cu scadenţă în 2030.

De asemenea, Plumb a trecut în declarația de avere din iulie un împrumut de 800.000 de lei pe care l-a luat în acest an de la o persoană, menționată ca Elena Loghin, și pe care trebuia să îl restituie până în 2021.

În declarația de avere a Rovanei Plumb din 13 martie 2019, depusă la eliberarea din funcția de ministru interimar al Transporturilor, ca să poată participa la campania electorală pentru alegerile europarlamentare, nu este trecut împrumutul de la Elena Loghin, ci doar creditul de la BRD.

Suma de 800.000 de lei este trecută în declarația din iulie și la categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate”. Rovana Plumb menționează că a pus acești bani la dispoziția ”mandatarului financiar PSD pentru campania 2019”, în baza Legii 334/2006 privind finanțarea campaniilor electorale.

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani
Recomandări

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani

În 2017, DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, în dosarul ”Insula Belina”.

Acuzația pentru care procurorii voiau să o pună sub acuzare pe Rovana Plumb era de complicitate la abuz în serviciu, faptă pe care, potrivit procurorilor anticorupție, ar fi comis-o când a fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice În acelaşi dosar era vizată şi fostul vicepremier Sevil Shhaideh. Camera Deputaţilor a respins cererea DNA în octombrie 2017.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru portofoliul Transporturi, urmează să fie audiată într-o şedinţă comună a comisiilor de Transporturi şi de Mediu ale Parlamentului European, potrivit programului oficial afişat pe site-ul instituţiei.

Votul în plenul PE va fi dat pe 23 octombrie.

Citeşte şi:

Cine este Rovana Plumb, candidatul României pentru un portofoliu în Comisia Europeană

Raluca Turcan: ”Guvernul riscă foarte mult prin susținerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar”

Alianţa USR-PLUS se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european: „Are probleme de integritate!”

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia
GSP.RO

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații
HOROSCOP

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații