Potrivit Comisiei Tehnice de Etică citate de rtv.net, Ponta nu a încălcat legea şi a avut aport ştiinţific în realizarea tezei.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor stabilise, la sfârşitul lunii iunie, că premierul Victor Ponta a plagiat, însă s-a stabilit că acest Consiliu nu avea dreptul să judece acest caz.
România TV citează secţiunea de „Constatări şi concluzii” a documentului elaborat de Comisia de Etică:
„În urma analizelor efectuate s-a constatat că procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obținut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 și nu se poate susține calificarea de plagiat. Raportul comisiei independente relevă următoarele: teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta și susținută public în anul 2003 respectă cerințele academice din acea perioadă și este comparabilă din punct de vedere al acestor cerințe cu alte teze de doctorat susținute în acea perioadă.
Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării, tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupărilor academice ale doctorandului și conducătorului de doctorat, teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare coerent, metodologia este în concordanță cu normele și practicile din domeniul științelor juridice la acea dată, cercetarea așa cum rezultă din referatele comisiilor de susținere prezintă elemente de noutate și cuprinde analize pertinente, bibliografia utilizată de autor este menționată la sfârșitul lucrării. Sunt unele deficienţe în ceea ce privește trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta și-ar fi însușit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparțineau și le-ar fi prezentat drept contribuții personale originale”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro