Mergi direct la conținut »
Comitet de criză la Ministerul Sănătății pentru supravegherea zonelor inundate
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Comitet de criză la Ministerul Sănătății pentru supravegherea zonelor inundate

Comitet de criză la Ministerul Sănătății pentru supravegherea zonelor inundate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat luni că, la nivelul MS există un comitet de criză care gestionează toate problemele care apar  în zonele inundate. Au fost distribuite deja pastile cu clor pentru dezinfectare acolo unde apa este infectată, a spus ministrul Sănătății.

De Elvira Gheorghiță,

”Încă se săptămâna trecută noi am trimis informări către Direcțiile de Sănătate Publică în ceea ce priveşte măsurile care trebuie luate. Avem un comitet de criză la nivelul MS care gestionează toate aceste probleme care apar . Printre altele pot să vă spun că s-au distribuit pastile de clorom adică acolo unde apa este infectată aceste pastile dezinfectează”, a explicat ministrul Sănătății.

Totodată, au fost revizuite stocurile de vaccin pentru hepatita A și cele de antitetanos.

”S-au revizuit şi refăcut stocuri de vaccin pentru hepatita A şi antitetanos astfel înctât acolo unde există probleme să poată să fie administrate. Deja în zonele cu probleme de până acum au fost administrate aceste vaccinuri. Eu personal mă voi duce în câteva zone să verific exact dacă ceea ce mi s-a transmis s-a realizat dar îmi este greu să cred că nu s-au făcut toate aceste lucruri. Avem comunicare permamentă la nivelul MS cu judeţele expuse la inundaţii”, a anunțat Pintea.

Colegiul Medicilor din România a recomandat, managerilor de spitale să se asigure că spitalele au stocuri necesare de medicamente și materiale sanitare.

 ”Rugăm managerii să se asigure că spitalele au stocuri necesare de medicamente și materiale sanitare. În plus, recomandăm autorităților să intensifice controlul calității apei potabile din zonele afectate de inundații”Declarat, președintele CMR, Gheorghe Borcean. 

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Tot atunci, CMR, profund impresionat de situația grea în care au ajuns mii de români din cauza inundațiilor, a făcut apel către toți medicii, indiferent de specialitate, să acorde o mână de ajutor pacienților, și așa greu încercați, chiar și în zilele lor libere.

“Este nevoie ca noi toți să ne mobilizăm și să-i ajutăm pe cei care în aceste zile trec prin momente grele. Să nu uităm, dragi colegi, de valoarea umanitară a profesiei noastre ce se poate manifesta și în aceste situații dramatice”, a declarat președintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

 

 

Close
Închide
  Close