După izbucnirea scandalului din MAI, legat de polițistul-pedofil, premierul i-a transmis ministrului Carmen Dan că nu mai poate lucra cu ea, pentru că l-a mințit. Camrne Dan a ieșit într-o conferință de presă, pentru a demonta acuzațiile aduse de Tudose și a anunțat că nu va demisiona din funcție, pentru că a fost nominalizată la șefia MAI de către partid.

Gestul ministrului a inflamat spiritele în partid. Cele două tabere, ale premierului Tudose și ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, cel care a impus-o pe Carmen Dan în Executiv, au început un război pe față, prin declarațiii publice. Tabăra Dragnea a anunțat că poziția lui Tudose în fruntea Executivului este sub semnul întrebării, și a lansat și un înlocuitor pentru acesta: Paul Stănescu, vicepremier și apropiat al lui Dragnea.

Fifor (Dolj): Comitetul Executiv este singurul for statutar în care se pot lua deciziile corecte pentru ca această stare de fapt să înceteze

UPDATE ora 17.40 Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, spune că „situaţia tensionată” manifestată atât la nivel guvernamental, cât şi „fals indusă” în interiorul PSD trebuie să înceteze, singura soluţie pentru rezolvarea acestor probleme fiind „convocarea de urgenţă” a unui Comitet Executiv Naţional.

„Situaţia tensionată din aceste zile, manifestată atât la nivel guvernamental, cât şi fals indusă în interiorul PSD, trebuie să înceteze cât mai curând posibil. Singura soluţie pentru rezolvarea acestor probleme este convocarea de urgenţă a unui Comitet Executiv Naţional, în care să se analizeze cauzele care au dus la apariţia acestei situaţii. Comitetul Executiv este singurul for statutar în care se pot lua deciziile corecte pentru ca această stare de fapt, care afectează grav atât imaginea partidului, cât şi actul de guvernare, să înceteze cât mai repede”, a scris Fifor, sâmbătă, pe Facebook.

Ad placeholder
La Vaslui, o bunică nu s-a trezit după o operație de bilă, iar medicii au transferat-o inertă la spitalul COVID de la Bârlad, deși fusese testată negativ
Recomandări
La Vaslui, o bunică nu s-a trezit după o operație de bilă, iar medicii au transferat-o inertă la spitalul COVID de la Bârlad, deși fusese testată negativ

El a precizat că românilor le-a fost promisă „o guvernare puternică, stabilă, cu susţinerea totală a coaliţiei majoritare PSD-ALDE”.  „Am promis românilor o guvernare puternică, stabilă, cu susţinerea totală a coaliţiei majoritare PSD-ALDE, o guvernare care să pună în aplicare, punct cu punct, programul votat de milioane de români în decembrie 2016, dar şi să respecte angajamentele asumate faţă de partenerii noştri externi”, a mai afirmat Fifor.

Ad placeholder
Cifrele oficiale: deși România tratează în spital 60% din cazurile de COVID-19, bolnavii mor mai repede
Recomandări
Cifrele oficiale: deși România tratează în spital 60% din cazurile de COVID-19, bolnavii mor mai repede

Căprar (Arad): În ceea ce mă priveşte, voi merge până la capăt alături de preşedintele Dragnea, iar filiala PSD Arad va adopta aceeaşi atitudine

Și preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, susţine că se impune convocarea urgentă a Comitetului Executiv Naţional al partidului, precizând că va merge până la capăt alături de preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, de la începutul anului, în PSD, se asistă ”la un conflict mai mult sau mai puţin deschis între preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose”.

”Se fac calcule, se adună adepţi de o parte şi de cealaltă, se vorbeşte despre un congres, despre remanieri guvernamentale. (…) În toată această dispută, cei care pot tranşa lucrurile sunt preşedinţii de organizaţii, cei care înclină balanţa atât în Comitetul Executiv, cât şi în cazul unui congres. În ceea ce mă priveşte, voi merge până la capăt alături de preşedintele Dragnea, iar filiala PSD Arad va adopta aceeaşi atitudine. Nu există nici cel mai mic dubiu în acest sens”, a anunţat Dorel Căprar, pe Facebook.

Ad placeholder
Cum a luat Eugen Teodorovici un împrumut de 1,1 milioane de euro cu salariu de 1.000 de euro
Recomandări
Cum a luat Eugen Teodorovici un împrumut de 1,1 milioane de euro cu salariu de 1.000 de euro

Fedorovici (Botoșani): Nu are sens să perpetuăm această stare neclară până la finalul lunii ianuarie. Trebuie să ne întâlnim în cel mai scurt timp într-un CEX

UPDATE ora 17.00 Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat, senatorul Doina Federovici, vorbește despre necesitatea organizării „în cel mai scurt timp” a unui Comitet Executiv al PSD.

”Toți liderii din PSD trebuie să pună pe primul loc cetățenii care ne-au acordat încrederea. Deci discuțiile din partid trebuie lămurite cât mai repede. Nu are sens să perpetuăm această stare neclară până la finalul lunii ianuarie. Trebuie să ne întâlnim în cel mai scurt timp într-un CEX în care să ajungem la o concluzie clară, pe care să ne-o asumăm cu toții, iar apoi să ne concentrăm pe realizarea programului de guvernare”, a scris Doina Fedorovici, pe pagina de Facebook.

Ad placeholder

Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Paul Stănescu, susținătorii lui Dragnea

Primarul general Gabriela Firea, dar și lideri de filiale mari, precum Claudiu Manda sau Paul Stănescu, dar și filiale precum Vaslui au lansat, începând de vineri, un mesaj categoric: Comitetul Executiv Național trebuie să fie convocat cât mai repede, nu la sfârșitul lunii, cum se stabilise inițial, pentru a se rezolva criza internă, atât la nivelul Guvernului cât și în relația PSD-Guvern.

Primii social-democrați care au cerut Cex sunt Cătălin Rădulescu și Dumitru Buzatu. Ei au cerut întrunirea de urgenţă a Consiliul Executiv al PSD, iar Rădulescu spune că va cere retragerea sprijinului politic pentru echipa formată din colegii noştrii Tudose -Ciolacu, pentru afectarea imaginii partidului, în rândul electoratului PSD.

Ad placeholder

Vineri seara, a venit rândul Gabrielei Firea.

”Privesc și eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viață politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administrației publice centrale și locale au încetinit.. Este o reacție organică la criză politică.
Cei care suntem, încă, responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu România trebuie să acționăm urgent în sensul reinstaurării unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizație, valori comune de respect față de Constituție și legile țării”, a scris Firea pe pagina de Facebook.

Cine este în batăra Tudose: Vrancea, Dâmbovița, Constanța, Buzău și Brăila,  filiale care îl susțin pe premierâ

De cealaltă parte, premierul are susținirea unor miniștri din cabinet și a unor organizații județene puternice, care au transmis că șeful Executivului trebuie lăsat să decidă cu cine vrea să lucreze în Guvern.

Ad placeholder
Printre liderii județeni care îl susțin pe Tudose sunt Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, Adrian Ţuţuianu, preşedinte PSD Dâmboviţa, dar Marcel Ciolacu, vicepremier și preşedinte al PSD Buzău.Și filiala Brăila îl susține pe premier, fiind organziația din care a venit acesta.

Alături de Tudose, deși nu în mod categoric, s-a plasat și Niculae Bădălău, numărul doi în partid, care a lansat proiectul politic nou în PSD, prin care critică modul în care se iau deciziile în interiorul partidului. Bădălău nu este de acord, însă cu demisia lui Carmen Dan.

”Nu putem schimbă premieri și guverne la fiecare 6 luni …Nu pentru a ne regla orgoliile între noi ne-au votat oamenii! Dacă lăsam patimă și luptele interne deoparte am putea schimbă viață românilor în mai bine, am avea timp și energie pentru a construi o țara așa cum ne dorim cu toții și așa cum psd a făcut-o de fiecare data cînd a guvernat și mai ales așa cum se asteaptă oamenii de la noi! PSD era un partid al oamenilor competenți (o recunoșteau chiar și adversarii noștri) iar acum tindem să devenim… un partid de scandalagii și oportuniști! Haideți să redevenim ceea ce se asteaptă oamenii să fim!”, aafirmat și Nicolae Bănicioiu.
Sursa Foto: INQUAM PHOTO

Citește și:Ce a scos la iveală autopsia tinerei gravide din Iași care a murit după ce a fost plimbată între spitale

Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Am topit 2 milioane de dolari, dormeam în Militari”
PARTENERI - GSP.RO
Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Am topit 2 milioane de dolari, dormeam în Militari”
Anna Lesko, declarație șocantă despre un concurent: ”M-a distrus, m-a violat!” Ce se întâmplă la Ferma 2020!
PARTENERI - PLAYTECH
Anna Lesko, declarație șocantă despre un concurent: ”M-a distrus, m-a violat!” Ce se întâmplă la Ferma 2020!
Horoscop 26 septembrie 2020. Scorpionii sunt în formă și prietenii beneficiză de buna lor dispoziție
HOROSCOP
Horoscop 26 septembrie 2020. Scorpionii sunt în formă și prietenii beneficiză de buna lor dispoziție
VIDEO EXCLUSIV Momente fabuloase cu Gigi Becali după meciul european al FCSB-ului: ”Bă, tu eşti bun, dar şi nebun!”
Telekomsport
VIDEO EXCLUSIV Momente fabuloase cu Gigi Becali după meciul european al FCSB-ului: ”Bă, tu eşti bun, dar şi nebun!”