De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.20 PSD a hotărât să convoace o sesiune parlamentară extraordinară, pentru eliminarea pensiilor speciale, în ultima săptămână din luna ianuarie, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

„Astăzi am hotărât ca PSD să convoace o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în ultima săptămână din luna ianuarie, şi credem cu certitudine că din acest moment nu mai există un motiv din partea Guvernului PNL să nu pună în aplicare legea promovată de PSD şi promulgată astăzi de preşedintele României de dublare a alocaţiilor copiilor”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se va afla proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale care a fost dezbătut în luna decembrie în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

„Vom excepta pensiile de serviciu ale militarilor, pe care este exclus să le considerăm pensii speciale”, a menţionat Ciolacu.

PSD, memorii la Bruxelles, împotriva Guvernului Orban

„Am decis să trimitem o scrisoare din partea PSD atât la președinta Comisiei Europene, la PES, cât și la președintele Parlamentului European pentru acest abuz de a schimba legile electorale, în pofida unei decizii a CCR și a unei recomandări a Comisiei de la Veneția. Nu ai dreptul, într-un stat democratic și european, sub nicio formă să modifici legile electorale cu 2-3 luni înainte de momentul electoral”, a anunşat Marcel Ciolacu, după şedina conducerii PSD.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Victor Negrescu a adăugat că scrisoare va arăta punctul de vedere al PSD despre ceea ce intenționează să facă PNL cu legislația elecorală. De asemenea, aceasta a precizat că această scrisoare va fi trimisă și ambasadelor, și Comisiei de la Veneția.

„Subliniem că o astfel de schimbare nu ar trebui să se producă cu atât de puțin timp înainte de momentul electoral, ceea ce ar putea să ofere o serie de avantaje pentru anumiți competitori”, a completat Victor Negrescu.

Ciolacu: Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit în România

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

În scrisoare se precizează că actualul Guvern doreşte, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale prevăzute în luna mai,să impună modificări structurale, de amploare, asupra sistemul electoral.

„Mai exact, partidele aflate la putere intenționează trecerea de la un singur tur pentru alegerea primarilor și președinților de Consilii Județene, la două tururi. În mod contradictoriu, cei care susțin această modificare intempestivă sunt aceiași decidenți care au stabilit, în 2011, sistemul electoral actual (aplicat pentru prima oară în 2012), ceea ce demonstrează inconsecvența lor și motivația cu totul conjuncturală care stă în spatele intenției de amendare a legislației electorale”, se mai precizează în scrisoare.

UPDATE ora 14.00 Social-democraţii au decis ca data Congresului să fie 1 martie sau 29 februarie.

PSD a mai decis că, în cazul în care Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, va ataca la CCR angajarea răspunderii şi va depune moţiune de cenzură.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care nu şi-a anunţat oficial candidatura la şefia partidului, a precizat că doreşte ca la Congres candidaturile să fie pe echipă şi cu un program politic, şi nu pentru persoane.

Astfel, deciziile în noul PSD ar urma să se ia colectiv, şi nu de către o singură persoană, cum s-a întâmplat în timpul şefiei lui Liviu Dragnea.

Printre propunerile de modificare a statutului partidului se va număra şi cea care prevede ca primele trei organizaţii cu rezultate bune la alegeri să facă parte, de drept, din Biroul Permanent Naţional.

Social-democraţii trebuie să stabilească şi strategia privind declanşarea alegerilor anticipate, dorite de liberali.

Deputatul PSD Daniel Suciu a susţinut, luni, că alegerile anticipate anunţate de PNL sunt o „perdea de fum”, arătând că acest proces trebuie declanşat prin demisia premierului Ludovic Orban.

El a afirmat, totodată, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură dacă va fi adoptată alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă