MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

#SalariileRomanilor. Compania Coca-Cola i-a dat asigurări premierului Tudose că nu vor exista scăderi salariale după transferul contribuțiilor

Distribuie

Premierul Mihai Tudose a anunţat că s-a întâlnit, luni, cu managerul general al Coca-Cola HBC România, Jaak Mikkel, care i-a dat asigurări că la nivelul acestei companii nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale.

„Am avut astăzi o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola HBC România şi preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale. Faptul că o mare companie precum Coca-Cola a înţeles că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru a-şi fideliza angajaţii este încă o dovadă că nu trăim în realităţi paralele, aşa cum reclamă unii sindicalişti, şi că această măsură va conduce la o economie sănătoasă”, a scris premierul Mihai Tudose, pe Facebook.

Potrivit şefului Executivului, Coca-Cola are în România peste 1.500 de angajaţi, iar indirect susţine 19.900 de locuri de muncă, aducând 448 de milioane de euro pentru economia românească.

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța care prevede trecerea contribuțiilor la salariat, aceasta având ca prim efect o majorare mai mică pe care o primesc bugetarii de la 1 ianuarie 2018. Potrivit legii salarizării, aceștia trebuie să primească o majorare de 25%, însă după implementarea trecerii contribuțiilor vor primi doar 4-5%.

Alături de trecerea contribuțiilor la angajat a mai fost adoptată și scăderea contribuțiilor la pensiile de pe Pilonul II de la 5,1% la 3,7%.

Citește și: VIDEO/ Ultima fiță în materie de aranjamente florale. Trandafiri ”nemuritori”, prizonieri în glob de sticlă

Citește mai multe despre Mihai Tudose, #SalariileRomanilor, coca-cola și companie pe Libertatea.

Comentarii