MENIU CAUTĂ
13 Noi. 2017 20:55 , de Valentina Postelnicu

#SalariileRomanilor. Compania Coca-Cola i-a dat asigurări premierului Tudose că nu vor exista scăderi salariale după transferul contribuțiilor

Distribuie

Premierul Mihai Tudose a anunţat că s-a întâlnit, luni, cu managerul general al Coca-Cola HBC România, Jaak Mikkel, care i-a dat asigurări că la nivelul acestei companii nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale.

„Am avut astăzi o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola HBC România şi preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale. Faptul că o mare companie precum Coca-Cola a înţeles că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru a-şi fideliza angajaţii este încă o dovadă că nu trăim în realităţi paralele, aşa cum reclamă unii sindicalişti, şi că această măsură va conduce la o economie sănătoasă”, a scris premierul Mihai Tudose, pe Facebook.

Potrivit şefului Executivului, Coca-Cola are în România peste 1.500 de angajaţi, iar indirect susţine 19.900 de locuri de muncă, aducând 448 de milioane de euro pentru economia românească.

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța care prevede trecerea contribuțiilor la salariat, aceasta având ca prim efect o majorare mai mică pe care o primesc bugetarii de la 1 ianuarie 2018. Potrivit legii salarizării, aceștia trebuie să primească o majorare de 25%, însă după implementarea trecerii contribuțiilor vor primi doar 4-5%.

Alături de trecerea contribuțiilor la angajat a mai fost adoptată și scăderea contribuțiilor la pensiile de pe Pilonul II de la 5,1% la 3,7%.

Citește și: VIDEO/ Ultima fiță în materie de aranjamente florale. Trandafiri nemuritori', prizonieri în glob de sticlă

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Corina, show ca la concert pe scena ELLE Style Awards
Loading...
Comentarii