Componentă periculoasă în sucuri și în bere. Poate declanşa reacţii alergice severe!

17 iulie 2017 13:12

Componentă periculoasă în sucuri și în bere. Cel puțin două persoane, dintre care una de 23 de ani, au avut nevoie de asistență de urgență după ce au băut de bere. Motivul: un adjuvant folosit la prepararea berii ca şi metalul din cutie pot declanşa reacţii alergice severe.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe, explică modul în care se manifestă reacțiile alergice, precum și primele măsuri pe care le pot lua persoanele afectate:

1. Alergia la papaina din bere se poate manifesta la scurt timp de la consumul produsului sau după un consum repetat.

2. Se poate ca, după o primă bere băută, pacientul să dezvolte o sensibilitate, iar după câteva zile, când repetă consumul, să aibă o reacţie severă.


Doi vasluieni s-au lovit reciproc cu halbele de bere. Ce a urmat după scandal


3. Primele simptome ale alergiei sunt apariţia pe corp a unor pete mici şi roşii, care provoacă mâncărime şi umflarea mâinilor şi a feţei.

4. Trebuie acţionat repede, prin administrarea de antihistaminice, antiinflamatorii steroidiene şi simpaticomimetice.

5. Se poate ajunge până la tulburări respiratorii şi cardiovasculare importante, şoc anafilactic și deces.

6. Papaina este o enzimă care se extrage din fructul de papaia. Se foloseşte în sucuri de fructe, în industia berii, dar şi în industria cărnii pentru frăgezire. Este un agent de limpezire în cazul berii.

7. Reacţii alergice pot apărea şi la metalul din care e făcută cutia de bere. Alcoolul are putere de extracţie mare şi pot fi persoane care fac alergie doar la berea ambalată la cutie.


REPORTAJ/ Comuna care s-a vândut aproape în întregime străinilor. Şomajul e la el acasă, iar oamenii trăiesc mai mult din pensii


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro