MENIU CAUTĂ
07 Noi. 2017 14:30

Concedieri la Ministerul Transporturilor. Ministrul Felix Stroe: “Se taie frunză la câini în foarte multe birouri”

Distribuie

Concedieri la Ministerul Transporturilor. Ministerul Transporturilor (MT) va fi supus unei restructurări a structurii centrale, iar din 438 de posturi vor rămâne în organigramă 300, pentru că "se taie frunză la câini în foarte multe birouri ale instituției", a declarat, marți, ministrul de resort, Felix Stroe, la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaților.

„În ceea ce privește restructurarea, da, se va face. Se va face ferm, pentru că trebuie făcută. Nu de dragul de a o face. Se va face, inclusiv la structura centrală la Ministerul Transporturilor. Am analizat cu secretarul general situația și din 438 de posturi vom rămâne cu 300 foarte rapid, pentru că se taie frunză la câini în multe birouri ale Ministrului Transporturilor și această reducere la 300 de persoane ne va permite și o retribuire mai decentă a celor care sunt la muncă”, a precizat ministrul.

Acesta a atras atenția că au apărut o serie de informații eronate referitoare la salariile mari care sunt acordate la nivelul ministerului.

„În mod eronat au apărut niște informații cu salariile de la Ministerul Transporturilor, că ar fi extraordinare. Vreau să vă spun și dumneavoastră — poate ne ajutați — cel mai mare salariu la MT este 5.300 de lei net. Este al secretarului general, iar un consilier al ministrului, de exemplu, pentru o normă întreagă primește 2.300 de lei. Este evident că e greu să îți alegi cei mai buni specialiști pe care să îi aduci lângă tine cu 500 de euro salariu, 2.300 de lei. Nu vorbesc de șoferi și de femei de serviciu care au 1.400 de lei. Deci, aceasta este furcuța de salarii de la Ministerul Transporturilor. Cel mai mare, repet, este de 5,300 de lei net. Nu vorbesc de salariul ministrului Transporturilor”, a explicat Stroe.

Acesta a precizat că, în prezent, la minister organigrama prevede 438 de posturi, din care sunt ocupate 400 de posturi, însă vor rămâne 300.

„Deci, facem restructurare. Din 438 de posturi rămânem cu 300. Structura centrală a ministerului are 438 de posturi. Nu sunt toate încadrate, sunt 400. Dar rămânem, ca și organigramă, cu 300”, a subliniat șeful de la Transporturi, citat de Agerpres.

Felix Stroe a vorbit și despre Tarom: Trebuie 'subțiat' și eficientizat în ceea ce privește cheltuielile.

Dar cine este Felix Stroe, propus la ministerul Transporturilor, după mini-remanierea din Guvernul Tudose: Conduce filiala PSD Constanța și are cetățenie moldovenească.

Felix Stroe, noul ministru al Transporturilor are chiar și o stradă cu numele său.


CITEȘTE ȘI… REPORTAJ/ A fascinat o lume întreagă cu ochii lui albaștri. Mario Busuioc, cel mai frumos băiețel al planetei, se visează chirurg, inginer sau navigator. FOTO


 

Loading...
Comentarii