Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Concurs de reţete culinare din perioada comunistă, la Zalău. Printre preparate, parizerul pane şi pasta de slănină sau tortul de mămăligă cu magiun de prune

Concurs de reţete culinare din perioada comunistă, la Zalău. Printre preparate, parizerul pane şi pasta de slănină sau tortul de mămăligă cu magiun de prune

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, din județul Sălaj, a organizat aseară un concurs de rețete culinare din comunism, în care participanții au fost provocaţi să prepare mâncare cu ingrediente folosite în acea perioadă, scrie Agerpres.

De Dragoș Tănase,

Parizer pane, pastă de slănină sau tort de mămăligă cu silvoiţă (magiun de prune) sunt doar câteva dintre reţetele prezentate în cadrul concursului.

Organizatorii au premiat cel mai savuros preparat, cea mai povestită şi cea mai ieftină reţetă.

Astfel, premiul pentru cel mai savuros preparat a fost câştigat de o tocăniţă de cartofi cu carne de porc, cea mai povestită reţetă a fost un tort de mămăligă cu nuci şi silvoiţă, iar titlul de cea mai ieftină reţetă a fost câştigat de pâinea cu ulei şi zahăr.

De asemenea, organizatorii au premiat şi un tânăr concurent care a pregătit „tomaj” (supă scăzută cu tăieţei).

Jurații concursului, alături de băiatul care a pregătit „tomaj” (supă scăzută cu tăieţei)

Câştigătorii au fost recompensaţi cu şorţuri de bucătărie, preparate tradiţionale din Sălaj şi vase de gătit ceramice tradiţionale, potrivit Agerpres.

FOTO: Facebook.com

Close
Închide
  Close